Παπούα Νέα Γουινέα: Φόβοι ΟΗΕ για 670 νεκρούς από τη φονική κατολίσθηση (Video)

Παπούα Νέα Γουινέα: Φόβοι ΟΗΕ για 670 νεκρούς από τη φονική κατολίσθηση (Video)
)

Πάνω από 670 άνθρωποι φέρεται να έχουν χάσει τη ζωή τους από τη μεγάλη κατολίσθηση που σημειώθηκε στην Παπούα Νέα Γουινέα, σύμφωνα με σημερινές εκτιμήσεις που διατύπωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ/ΙΟΜ) καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες διάσωσης.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Παπούα Νέα Γουινέα Σερχάν Ακτοπρακ, ο αντίκτυπος της κατολίσθησης της Παρασκευής στην απομονωμένη επαρχία Enga της χώρας ήταν μεγαλύτερος από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί. «Υπάρχουν περίπου 150 και πλέον σπίτια θαμμένα», είπε ο Σερχάν Ακτοπρακ, τονίζοντας ότι οι διασώστες κινδυνεύουν επειδή «η γη εξακολουθεί να γλιστράει». «Το νερό τρέχει και αυτό δημιουργεί τεράστιο κίνδυνο για όλους τους εμπλεκόμενους», είπε.

 

Σχεδόν 4.000 άνθρωποι ζουν στην περιοχή που επλήγη από την κατολίσθηση.

Μέσα ενημέρωσης της χώρας αυτής που βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό βορείως της Αυστραλίας είχαν εκτιμήσει νωρίτερα ότι πάνω από 300 άνθρωποι και περισσότερα από 1.100 σπίτια θάφτηκαν στην κατολίσθηση της Παρασκευής που ισοπέδωσε το χωριό Καοκαλάμ στην επαρχία Ένγκα, σε απόσταση περίπου 600 χλμ βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Πορτ Μόρεσμπι.

Πάνω από έξι χωριά επλήγησαν από την κατολίσθηση στην επαρχία Μουλιτάκα, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων και Εμπορίου της Αυστραλίας.

Ο Οργανισμός ανακοίνωσε ότι πάνω από 100 σπίτια, ένα δημοτικό σχολείο, μικρές επιχειρήσεις, ένας ξενώνας και ένα πρατήριο καυσίμων θάφτηκαν στη λάσπη.

Λόγω της κατολίσθησης έχει αποκοπεί η οδική πρόσβαση και οι προσπάθειες παροχής βοήθειας έχουν καταστεί δύσκολες, ανέφερε η CARE. Ο μόνος τρόπος για να φθάσει κάποιος στην περιοχή είναι με ελικόπτερο, όπως μετέδωσε ο ραδιοτηλεοπτικό φορέας Australian Broadcasting Corp.

Διαβάστε επίσης 

Βερολίνο: Σοβαρά επεισόδια μεταξύ Ελλήνων οπαδών τη νύχτα – Σε κρίσιμη κατάσταση ένας από τους τραυματίες

Καρυπίδης: «Τέτοιο «χειρουργείο» είχαμε χρόνια να δούμε, ντροπή και αίσχος»

Ο Βαγιαννίδης «έβαψε» την κούπα πράσινη με buzzer beater στο 90+7 (Video)

Λεκτικές επιθέσεις από παίκτες του Αρη και τον Καρυπίδη στη διαιτητή Φραπάρ

Ο υπουργός Φλωρίδης μαινόμενος σπρώχνει αστυνομικούς και εμποδίζει τη σύλληψη της γραμματέα του

Χαλκίδα: Ο σύζυγος της διεφθαρμένης εφοριακού διορίστηκε ελεγκτής στο Κέντρο Ελέγχου Μεγάλου Πλούτου με υπογραφή Πιτσιλή

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter