Παππάς: Δεν θέλω να σκεφτώ ότι ο Νίκος Φίλης εργαλειοποιεί την λέξη Αριστερά

Παππάς: Δεν θέλω να σκεφτώ ότι ο Νίκος Φίλης εργαλειοποιεί την λέξη Αριστερά

Ο Νίκος Παππάς τοποθετήθηκε σχετικά με τα όσα ανέφερε το πρωί της Τρίτης ο Νίκος Φίλης στον ΑΝΤ1 για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη. Σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6, ο Νίκος Παππάς ανέφερε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «έχει μιλήσει για την πατριωτική Αριστερά και την δημοκρατική και την κυβερνώσα Αριστερά επανειλημμένα. Αυτό νομίζω ότι δεν είναι κάτι το οποίο έχει βάση και ούτε θέλω να σκεφτώ ότι ο Νίκος Φίλης εργαλειοποιεί αυτή την τόσο πολύτιμη λέξη για να συνεχιστεί μία αντιπαράθεση η οποία αποτυπώθηκε και στην εκλογή που πέρασε».

Παράλληλα, ανέφερε ότι υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες «αποτυπώθηκαν και στο προηγούμενο συνέδριο, τονίζοντας ότι δεν είναι κακή η ανταλλαγή πολιτικών απόψεων, όχι όμως «οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί.

Διαβάστε επίσης: (Περι)γραφικός ο Νίκος Φίλης

«Μάθαμε να πορευόμαστε με αυτές, παρόλο που υπήρξε καθαρή πλειοψηφία υπέρ του μετασχηματισμού και νομίζω ότι έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Ούτε δηλητηριώδη βέλη χρειάζονται. Δεν είναι κακό το να ανταλλάσσουμε πολιτικές απόψεις. Ούτε απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί όμως μπορούν να βοηθήσουν την πορεία μας προς τα μπρος. Δεν περιμένει κάτι τέτοιο η κοινωνία, η κοινωνία έχει πάρα πολλά προβλήματα. Είδε με ενδιαφέρον τη διαδικασία αλλαγής ηγεσίας στο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και το τελευταίο που έχουμε να κάνουμε εμείς είναι να την απογοητεύσουμε» προσέθεσε ο Νίκος Παππάς.

«Προφανώς τα κόμματα είναι ενώσεις πολιτών που με ελεύθερη βούληση συσπειρώνονται και υπηρετούν κάποιο πολιτικό σκοπό. Αλλά δηλώσεις οι οποίες παραπέμπουν σε πιθανότητες διάσπασης να αποχωρήσουν με βρίσκουν να διαφωνώ σθεναρά και δεν πρέπει να γίνονται. Δεν χρειάζεται ούτε να εκτοξεύουμε δηλητηριώδη βέλη απέναντι στη νεοεκλεγείσα ηγεσία, ούτε να απαντά η άλλη πλευρά, όποιος θέλει ας πάει σπίτι του. Μπορούμε να διαφυλάξουμε την ενότητα και τη σαφή μας κατεύθυνση. Δεν την καταλαβαίνω την ένταση δύο εικοσιτετράωρα μετά την τόσο σημαντική εκλογή. Ποιος την χρειάζεται πραγματικά; Αποφασιστικά, ενωτικά, συγκροτημένα θα υπηρετήσουμε τις συλλογικές μας αποφάσεις. Δεν είναι τώρα η ώρα να εκτοξεύουμε απειλές ο ένας προς τον άλλον. Προς Θεού», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είχαμε μία πάρα πολύ σημαντική διαδικασία και είναι άδικο και για την παράταξή μας και για όλο αυτό τον κόσμο που ήρθε και κατέθεσε για πολλοστή φορά την πίστη του και την εμπιστοσύνη του στην παράταξη, να ηχούν εκ νέου τύμπανα πολέμου. Δεν είναι έτσι. Ο κόσμος αυτός περιμένει από εμάς να αναμετρηθούμε με τον Μητσοτάκη και όχι να βγάλουμε τα σπαθιά από τα θηκάρια για να αναμετρηθούμε μεταξύ μας. Έχουμε μία κατεύθυνση. Όποιος την αμφισβητεί την κατεύθυνση την διατυπωμένη, μπορεί να το πει δημοσίως και νομίζω ότι έτσι θα πρέπει να πορευτούμε.

Είμαστε μετά την Κυριακή. Καλό είναι όλοι να καταθέσουμε τις ιδέες μας για το πώς το κόμμα μπορεί να πορευτεί με αποτελεσματικότητα για να λύσουμε προβλήματα του κόσμου, όχι δικά μας. Τα δικά μας τα προβλήματα οφείλουμε να τα βάζουμε τρεις και τέσσερις σκάλες κάτω από τα προβλήματα της κοινωνίας. Να υποτάσσουμε δηλαδή τις δικές μας ανάγκες και να σχεδιάζουμε και τον τρόπο που οργανωνόμαστε, όχι με βάση το τι επιθυμούμε για τον εαυτό μας, με βάση το ερώτημα τι έχει ανάγκη η κοινωνία» ανέφερε ακόμα ο Νίκος Παππάς που συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχουν προοπτικές ρήξης και διάσπασης.

«Έχουμε μια μεγάλη περιουσία η οποία μας κρατά μαζί. Είναι ισχυρή συγκολλητική ουσία, η οποία αποδείχθηκε ότι υπάρχει ακόμα και μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα. Διότι είχαμε ανησυχήσει πραγματικά. Αν είχαμε πολύ χαμηλή συμμετοχή, θα ήταν πολύ δύσκολο να ισχυριστώ στην εκπομπή σας ότι δεν υπάρχει το φάσμα των αποχωρήσεων ή της διάσπασης. Όποιος κινηθεί απέναντι στην απόφαση την οποία έβγαλε εμφατικά πριν λίγα εικοσιτετράωρα ο λαός του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να κουραστεί για να δώσει εξηγήσεις για την πολιτική του στάση νομίζω», τόνισε.

Μυστικά & Documento

03/12/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter