Παραδέχονται διώξεις δημοσιογράφων ακόμα και στον ΣΚΑΪ (Video)

Παραδέχονται διώξεις δημοσιογράφων ακόμα και στον ΣΚΑΪ (Video)

Τη στιγμή που κυβερνητικά χείλη κάνουν τα πάντα για να αποσιωπηθεί η επιχείρηση «φίμωσης» των μη φιλοκυβερνητικών Μέσων στην Ελλάδα, ακόμα και στον ΣΚΑΪ, αναγκάστηκαν να παραδεχτούν ότι ένας δημοσιογράφος στην Ελλάδα, πρακτικά, δεν μπορεί να ρωτήσει ό,τι κρίνει απαραίτητο τον πρωθυπουργό, εν αντιθέσει με τη Βρετανία όπου εκπρόσωπος του BBC τη ρώτησε «Αισθάνεσαι πως γελοιοποιήθηκες»;

Συζητώντας λοιπόν για το θέμα στο τηλεοπτικό στούντιο του ΣΚΑΪ, «αποφάνθηκαν» πως οι δημοσιογράφοι στην Ελλάδα δεν είναι τόσο… ελεύθεροι να κάνουν τη δουλειά τους, όλα αυτά ενώ δεν ήταν λίγες οι φωνές που… κατηγορούσαν τους Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα που κατέτασσαν την Ελλάδα στην 108η θέση παγκοσμίως για την Ελευθερία του Τύπου, τελευταία στην Ευρώπη και πίσω από αφρικανικές χώρες όπως το Τόγκο και η Μποτσουάνα.

Διαβάστε επίσης: Ράπισμα κατά Μητσοτάκη η νέα έκθεση για την Ελευθερία του Τύπου με αναφορά στις πρωτοφανείς διώξεις κατά Βαξεβάνη

Ο ΣΚΑΪ, προεξέχοντος του Άρη Πορτοσάλτε, ουσιαστικά κατέρριψαν το επιχείρημα περί πραγματικής Ελευθερίας του Τύπου στη χώρα μας, καθώς σχολίασαν σχεδόν… έκπληκτοι τη σκληρή -ομολογουμένως- ερώτηση που δέχθηκε η απερχόμενη πρωθυπουργός της Βρετανίας, Λιζ Τρας, από δημοσιογράφο του BBC. Συγκεκριμένα, τη ρώτησε: «Αισθάνεσαι ότι γελοιοποιήθηκες;», με την Τρας φυσικά να «παγώνει».

Μάλιστα, στάθηκαν στο θάρρος της εκπροσώπου της δημόσιας τηλεόρασης της Βρετανίας, διατυπώνοντας παράλληλα, την πεποίθησή τους πως δεν μπορεί Έλληνας δημοσιογράφος να κάνει ανάλογες ερωτήσεις στον πρωθυπουργό, πολύ περισσότερο εάν είναι δημοσιογράφος της ΕΡΤ, της δημόσιας τηλεόρασης.

Ειδικότερα, ο Άρης Πορτοσάλτε, σχολίασε πως «Δεν μπορεί Έλληνας δημοσιογράφος να κάνει τέτοια ερώτηση στην Ελλάδα. Όχι γιατί θα φοβηθεί ο δημοσιογράφος στην Ελλάδα αλλά γιατί θα εξοβελιστεί με την πρώτη όποιος διατυπώσει τέτοια ερώτηση».

Στη συνέχεια ο Άκης Παυλόπουλος είπε ότι εάν έκανε τέτοιες ερωτήσεις Έλληνας δημοσιογράφος «την επόμενη μέρα, οποιοσδήποτε τολμούσε να κάνει την ερώτηση θα του έβαζαν ταμπέλα ότι είναι βαλτός και πληρωμένος».

Διαβάστε επίσης: 

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων: Καταγγελία για τη φίμωση του Documento στο briefing

Ο Κυριάκος έκανε τον ψόφιο κοριό για υποκλοπές και Ελευθερία του Τύπου στη συνάντηση με τη Γιούροβα

Απόφαση – «ανάσα» για την Ελευθερία του Τύπου και «ράπισμα» για το «σύστημα Μητσοτάκη»

Δημοσίευμα του Politico συγκρίνει Μητσοτάκη με Ερντογάν για την Ελευθερία του τύπου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter