Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων: Καταγγελία για τη φίμωση του Documento στο briefing

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων: Καταγγελία για τη φίμωση του Documento στο briefing

Για «νέες πρακτικές λογοκρισίας κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων, αναφερόμενη στο πρωτοφανές περιστατικό της φίμωσης δημοσιογράφου του Documento τη Μεγάλη Δευτέρα, στο πλαίσιο μάλιστα της τακτικής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων ασκεί κριτική και στην πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, κάνοντας λόγο για «πλειοψηφία που παραμένει πιστή στην μέθοδο της εκκωφαντικής σιωπής», ενώ τονίζει πως «πλειοψηφία του ΔΣ της ένωσης, αποφεύγει να δυσαρεστήσει τους χορηγούς της».

Δείτε επίσης: Πρωτοφανές: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αλά… Ερντογάν κλείνει το μικρόφωνο του Documento στα briefing

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων:

«Νέες πρακτικές λογοκρισίας εγκαινιάζονται πλέον στο briefing των πολιτικών συντακτών. Από χθες έχουν σταλεί στην ΕΣΗΕΑ  σχετικά video μαζί με επιστολή διαμαρτυρίας αλλά η πλειοψηφία του ΔΣ στην ΕΣΗΕΑ παραμένει πιστή την μέθοδο της εκκωφαντικής σιωπής.

Μετά την πρωτοφανή  αμηχανία της με την χλιαρή ανακοίνωση της σύμπραξης  των γνωστών εταίρων  στη διοίκηση της ΕΣΗΕΑ και του ΕΔΟΕΑΠ, για τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων  δημοσιογράφων,  ακολουθεί  τώρα δεύτερο σοβαρό κρούσμα χειραγώγησης  μέσα σε λίγες μέρες.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά καταγγελία για ερωτήσεις συντάκτη της εφημερίδας Documento  με περιορισμό του ήχου για να μην ακουστεί!… ,σε αντίθεση με την απάντηση  οπότε  ο ήχος επανέρχεται στην κανονική του στάθμη!…

Το γεγονός ότι αυτό συνέβη σε απευθείας μετάδοση της ΕΡΤ, που μέσω οπτικής ίνας  ο… διάλογος μεταφέρεται από την αίθουσα του briefing στο ραδιομέγαρο  για να μοιραστεί η εικόνα σε όλα τα ιδιωτικά ΜΜΕ  δεν προξενεί  ιδιαίτερη εντύπωση  με τα γνωστά  πεπραγμένα της διοίκησης Ζούλα- Γαμπρίτσου και  των ημετέρων  της.

Αλλά απ’  ότι φαίνεται η πλειοψηφία του ΔΣ της ένωσης, αποφεύγει να δυσαρεστήσει τους χορηγούς της, ιδίως μετά την πρόσφατη υποταγή της  στο μητρώο  του νόμου Χατζηδάκη και τις υποσχέσεις  που εισέπραξε ως προκαταβολή  για όσα  ακολουθούν και όσα προμηνύονται για την συρρίκνωση της ΕΣΗΕΑ.»                            

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter