Παραδοχή αποτυχίας: Ιδρύουν υπουργείο «Μετανάστευσης και Ασύλου» με υπουργό Μηταράκη

Παραδοχή αποτυχίας: Ιδρύουν υπουργείο «Μετανάστευσης και Ασύλου» με υπουργό Μηταράκη

Την ίδρυση χωριστού υπουργείου «Μετανάστευσης και Ασύλου» ανακοίνωσε  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, με επικεφαλής τον Νότη Μηταράκη.

Υπενθυμίζεται πως ο Νότης Μηταράκης ήταν έως σήμερα υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδιος για θέματα κοινωνικής ασφάλισης, ενώ ο Γιώργος Κουμουτσάκος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για τη μεταναστευτική πολιτική.

Όπως είπε ο κ Πέτσας η ίδρυση του νέου υπουργείου έγινε κατόπιν απόφασης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αναπληρωτής υπουργός στο νέο υπουργείο αναλαμβάνει ο Γιώργος Κουμουτσάκος. Τις αρμοδιότητες του κυρίου Μηταράκη στο υπουργείο εργασίας αναλαμβάνει ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης.

Η ορκωμοσία θα γίνει σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο. 

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε συστήσει αυτόνομο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, οι αρμοδιότητες του οποίου με την εκλογή της Νέας Δημοκρατίας πέρασαν όπως αναφέρθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Υπενθυμίζεται πως ο Νότης Μηταράκης ως υφυπουργός Εργασίας είχε δεχθεί την Κυριακή επίθεση από πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δημαρχείο Χίου λόγω της πολιτικής στο μεταναστευτικό.

Όπως αναφέρεται, ορισμένοι εκ των συγκεντρωμένων πέταξαν μπουκάλια με νερό και καφέδες, ενώ έσπασαν την πόρτα του δημαρχείου, θέλοντας να εισβάλλουν στο κτίριο.

Εκείνη την ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα τις εξαγγελίες του Αλκιβιάδη Στεφανή για τη δημιουργία υπερδομής στο νησί.

Σχολιάζοντας στη συνέχεια τα επεισόδια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις, είχε αποφύγει να καταδικάσει την επίθεση κατά του υφυπουργού Εργασίας, Νότη Μηταράκη, υποστηρίζοντας ότι «το ζήτημα είναι βαθιά κοινωνικό και δεν έχει να κάνει με τις θέσεις των κομμάτων».

Διαβάστε επίσης: Χίος: Επεισόδια στο δημαρχείο – Άγριες αποδοκιμασίες κατά Μηταράκη (Video)

Σημειώνεται πως η κίνηση αυτή έρχεται και μετά την αποδοκιμασία της κυβέρνησης στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter