Παραδοχή υφυπουργού Ενέργειας για προσλήψεις νέων golden boys στη ΔΕΗ – «Πρόκειται για ρουσφέτια» λέει ο Φάμελλος

Τη δημιουργία δεκάδων διευθυντικών θέσεων εργασίας στη ΔΕΗ ενόσω αναμένονται τσουχτερές αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος παραδέχτηκε ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής ο Νίκος Ταγαράς, με τον Σωκράτη Φάμελλο να μιλά για ρουσφετολογικές προσλήψεις «γαλάζιων» παιδιών, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση για χειρισμούς που οδηγούν στη χρεοκοπία νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

«Μας λέτε ότι είναι ¨πελατοκεντρική¨ η ΔΕΗ. Όχι, ρουσφετολογική είναι…» σχολίασε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης με θέμα: «¨Μαγαζιά¨ τακτοποίησης γαλάζιων παιδιών η ΔΕΗ και ο ΔΕΔΔΗΕ;».

«Πώς σώζετε τη ΔΕΗ από τη χρεοκοπία όταν δημιουργείτε διευθυντικές θέσεις και κάνετε προσλήψεις με κομματικά κριτήρια;» ρώτησε τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και συμπλήρωσε: «Αντιθέτως οδηγείτε στην χρεοκοπία τα νοικοκυριά και την επιχειρηματικότητα. Είμαστε πρωταθλητές στην Ευρώπη στην χονδρική τιμή ρεύματος και αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι κάνατε ¨Far West¨ την αγορά ρεύματος».

Ο κ. Φάμελλος έκανε λόγο για προσλήψεις καλοπληρωμένων στελεχών χωρίς αναγνωρισμένα πτυχία, διαπιστώνοντας ότι «αριστεία είναι να πληρώνουν όλοι το κόστος και το μόνο που κάνει η ΔΕΗ είναι να χειραγωγεί τις τιμές και να προσλαμβάνει ¨γαλάζια¨ παιδιά τριπλασιάζοντας τις διευθυντικές θέσεις». Επισήμανε δε ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχε ούτε ένα ευρώ αύξηση στα τιμολόγια και τώρα «οι πολίτες ¨παγώνουν¨ όταν βλέπουν τους λογαριασμούς».

Παραδοχή προσλήψεων και αυξήσεων

Ο Ν. Ταγαράς δεν μπόρεσε να αρνηθεί την αύξηση των χρυσοπληρωμένων διευθυντικών θέσεων στη ΔΕΗ, αποδίδοντάς την στην ανάγκη εφαρμογής της πράσινης συμφωνίας παραγωγής ενέργειας.

Ειδικότερα, παραδέχτηκε ότι οι διευθυντικές θέσεις αφορούν τους τομείς της ηλεκτροκίνησης, του ψηφιακού μετασχηματισμού, του μάρκετινγκ και των προϊόντων, ενώ για τους παχυλούς μισθούς αρκέστηκε να πει ότι οι απολαβές και οι παροχές στα στελέχη της ΔΕΗ έχουν εγκριθεί από τη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας.

Ο υφυπουργός υπερασπίστηκε τις πολιτικές επιλογές του Κωστή Χατζηδάκη στο ΥΠΕΝ και επανέλαβε το επιχείρημα ότι η ΔΕΗ ξεπέρασε τη δύσκολη κατάσταση και μετατράπηκε σε «νέα και κερδοφόρα εταιρία» χάρις των στοχευμένων μέτρων που λήφθηκαν.

Έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι η εταιρία μπορεί να διαχειριστεί τις υψηλές απαιτήσεις και τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες καταναλωτικού κοινού τη στιγμή που επίκεινται αυξήσεις ύψους 50% στα τιμολόγια ρεύματος.

Επ΄ αυτού, παραδέχτηκε το νέο κύμα αυξήσεων στην τιμή του ρεύματος και προσπάθησε να καθησυχάσει τους πολίτες, παραπέμποντας στις ανακοινώσεις που θα κάνει ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ «για να λειανθεί αυτή η εξέλιξη».

Ετικέτες