Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία σε ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ-Με 24ωρη απαντούν τα σωματεία

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία σε ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ-Με 24ωρη απαντούν τα σωματεία

Παράνομες και καταχρηστικές κρίθηκαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις σε Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ και Λεωφορεία, με τους εργαζόμενους σε τρία σωματεία στο μετρό να απαντούν με 24ωρη απεργία υπό την υπό την προστασία της ΓΣΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο οργανισμοί είχαν προσφύγει στα δικαστήρια, ζητώντας να κριθεί παράνομη η απεργία.

Σε ανακοίνωσή τους, τα σωματεία των εργαζομένων στο Μετρό γνωστοποίησαν ότι θα συμμετάσχουν καθολικά ολόκληρο το 24ωρο στην πανελλαδική απεργία.

Ειδικότερα τα σωματεία των εργαζομένων αναφέρουν:

«Δυστυχώς η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ δεν έλαβε υπό της την καλή θέληση των εργαζομένων της να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕμε στάσεις εργασίας, διευκολύνοντας το επιβατικό κοινό του λεκανοπεδίου.

Προέβη λοιπόν σε σοβαρότατο ολίσθημα να τρέξει στα δικαστήρια τους εργαζόμενους της με σκοπό να ακυρώσει τις όποιες κινητοποιήσεις. Και όλα αυτά για μία πανελλαδική κινητοποίηση όπου όλες οι εργατικές δυνάμεις της χώρας θα δώσουν το παρόν.

-Ανακαλούμε λοιπόν τις στάσεις εργασίας που είχαμε προκηρύξει για αύριο 9/11 και αναγγέλλουμε εκ νέου την συμμετοχή μας με 24ωρη απεργία, υπό την προστασία της ΓΣΕΕ.

-Οι εργαζόμενοι να μην ενδώσουν στις διοικητικές πιέσεις οι οποίες έχουν σκοπό να πλήξουν κάθε υποψία για κινητοποιήσεις στο μέλλον καθώς καλύπτονται πλήρως από την κινητοποίηση της ΓΣΕΕ».

Ακολουθεί η ανακοίνωση που δημοσίευσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό (ΣΕΛΜΑ) Σπύρος Ρεβύθης, στις 10 το βράδυ της Τρίτης 8  Νοεμβρίου:

Διαβάστε επίσης:

Απεργία-απάντηση εργαζομένων και συνδικάτων στην ακρίβεια Μητσοτάκη

Απεργία: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς την Τετάρτη – Τι ισχύει για τις πτήσεις

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

26/11/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter