Παρέμβαση Κουφοντίνα για την μεροληπτική δικαιοσύνη που «εργαλειοποιείται στυγνά»

Παρέμβαση Κουφοντίνα για την μεροληπτική δικαιοσύνη που «εργαλειοποιείται στυγνά»

Παρέμβαση μέσα από τις φυλακές Δομοκού όπου και κρατείται, έκανε ο Δημήτρης Κουφοντίνας, με αφορμή την καταδίκη των δύο μελών του Ρουβίκωνα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών σε ποινή τριών ετών και έξι μηνών για το κακούργημα της φθοράς μνημείου και το πλημμέλημα της διατάραξης της κοινής ειρήνης, για… μπογιές που πέταξαν στο κτίριο της Βουλής το 2019.

Η συμβολική αυτή διαμαρτυρία – η οποία αξιολογήθηκε ως κακούργημα (!)- είχε γίνει με αφορμή την παράτυπη κατάργηση των αδειών του Δ. Κουφοντίνα και την απεργία πείνας που έκανε τότε.

Ο Δ. Κουφοντίνας στη δήλωσή του κάνει λόγο για μεροληπτική και ταξική δικαιοσύνη ενώ σημειώνει πως εκείνη «εργαλειοποιείται στυγνά, είτε με απαλλαγές για τεράστια σκάνδαλα (Siemens, Novartis) είτε με συγκάλυψη άλλων (υποκλοπές), παραβιάζοντας νόμους, σύνταγμα και διεθνείς συμβάσεις, αυτογελοιοποιούμενη και γελοιοποιώντας τη χώρα».

Αναφερόμενος στην ειδική μεταχείριση που υφίσταται ο ίδιος από το κράτος, υπογραμμίζει ότι «έχει στηθεί ένα διατεταγμένο δικαστικό σύστημα στην περιφέρεια Δομοκού-Λαμίας, όπου δεν ισχύουν οι νόμοι της υπόλοιπης επικράτειας και αγνοούνται ακόμα και αποφάσεις των ανώτατων δικαστηρίων της χώρας (Αρειος Πάγος, Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο)».

Τέλος, όπως σημειώνει στη δήλωσή του, «δεν μας εκπλήσσει η εξοντωτική ποινή των τριάμισι χρόνων στους Γ.Κ. και Ν.Π., ανάγοντας σε κακούργημα μια απλή πράξη αλληλεγγύης στην απεργία πείνας που έκανα το 2019».

Ολόκληρη η δήλωση του Δημήτρη Κουφοντίνα:

Όταν η Δικαιοσύνη αποδεικνύεται ολοένα και περισσότερο μεροληπτική και ταξική, με ατιμωρησία των ισχυρών και εξόντωση των κοινωνικά αδύναμων

Όταν η Δικαιοσύνη εργαλειοποιείται στυγνά, είτε με απαλλαγές για τεράστια σκάνδαλα (Siemens, Novartis) είτε με συγκάλυψη άλλων (υποκλοπές), παραβιάζοντας νόμους, σύνταγμα και διεθνείς συμβάσεις, αυτογελοιοποιούμενη και γελοιοποιώντας τη χώρα

Όταν ειδικά στην περίπτωσή μου έχει στηθεί ένα διατεταγμένο δικαστικό σύστημα στην περιφέρεια Δομοκού-Λαμίας, όπου δεν ισχύουν οι νόμοι της υπόλοιπης επικράτειας και αγνοούνται ακόμα και αποφάσεις των ανώτατων δικαστηρίων της χώρας (Αρειος Πάγος, Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο).

Τότε καθόλου δεν μας εκπλήσσει η εξοντωτική ποινή των τριάμισι χρόνων στους Γ.Κ. και Ν.Π., ανάγοντας σε κακούργημα μια απλή πράξη αλληλεγγύης στην απεργία πείνας που έκανα το 2019.

Δημήτρης Κουφοντίνας

18.05.2023

Φυλακή Δομοκού

Διαβάστε επίσης:

Φταίνε το ΣΔΟΕ, το Documento, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Κουφοντίνας

Ο Δ. Κουφοντίνας προσέφυγε στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter