Παρέμβαση Ντογιάκου για την υπόθεση θανάτου της μικρής Μελίνας στην Κρήτη – Θα γίνει το Εφετείο

Παρέμβαση Ντογιάκου για την υπόθεση θανάτου της μικρής Μελίνας στην Κρήτη – Θα γίνει το Εφετείο

Ανατροπή υπάρχει στην υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Κρήτης τον Δεκέμβριο του 2015 αφού υποβλήθηκε σε εγχείρηση για κρεατάκια, με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο να παρεμβαίνει, την ώρα που όλα έδειχναν ότι η υπόθεση έχει τελειώσει δικαστικά.

Συγκεκριμένα, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση στην απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης για τον θάνατο της 4χρονης, ως προς το σκέλος εκείνο που απορρίφθηκε ως απαράδεκτη η έφεση που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας Κρήτης κατά της πρωτόδικης απόφασης για αοριστία αιτιολογίας.

Στην αναίρεση επισημαίνεται ότι, η έφεση του εισαγγελέα Κρήτης κατά της πρωτόδικης απόφασης ήταν πλήρης και εμπεριστατωμένη όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία, και ότι το Εφετείο Ανατολικής Κρήτης που την απέρριψε προέβη σε υπέρβαση εξουσίας.

Πιο αναλυτικά, ενώ η υπόθεση για τον θάνατο του παιδιού, επρόκειτο να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό, τον περασμένο Νοέμβριο, έγινε δεκτή για αοριστία, η ένσταση της υπεράσπισης κατά της εφέσεως, που είχε κάνει ο Εισαγγελέας, βάσει της οποίας είχε παραπεμφθεί ξανά την υπόθεση στο ακροατήριο.

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης την έκανε δεκτή, παρά την αντίθετη πρόταση της Εισαγγελίας Εφετών.

Τότε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, παρενέβη και ζήτησε από την Εισαγγελία Εφετών να αποστείλει στην Αθήνα τα πρακτικά, ώστε ο ίδιος να εξετάσει το σκεπτικό της απόφασης για να διαπιστώσει αν είναι δυνατόν να ασκηθεί αναίρεση ή όχι.

Σε πρώτο βαθμό το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου είχε κρίνει αθώα την αναισθησιολόγο, η οποία είχε χειριστεί το περιστατικό πράγμα που ειχε ως αποτέλεσμα την έφεση του αρμόδιου εισαγγελέα.

Ωστόσο άξιο απορίας είναι το αν ο Ι. Ντογιάκος προέβη σε αυτή την κίνηση από ευαισθησία για τον θάνατο ενός μικρού παιδιού ή αν η παρέμβασή του έχει σχέση με το οτι η κατηγορούμενη στην υπόθεση φέρεται να είναι συγγενής πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter