Παρουσίαση δίσκου: «Τι Να Λέμε Τώρα» – Η Ελεονώρα Ζουγανέλη τραγουδάει Σταμάτη Κραουνάκη

Παρουσίαση δίσκου: «Τι Να Λέμε Τώρα» – Η Ελεονώρα Ζουγανέλη τραγουδάει Σταμάτη Κραουνάκη

Σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου album της Ελεωνόρας Ζουγανέλη «Τι Να Λέμε Τώρα», από τη Minos EMI, a Universal Music Company, σε μουσική και στίχους Σταμάτη Κραουνάκη, και κάπως, έτσι μια Τρίτη πρωί –κοντά στο μεσημέρι- η πόλη γέμισε ήχους και φως…

«Για όσα αγαπάμε, για όσους μας αγαπούν… » με αυτά τα λόγια ξεκίνησε το ταξίδι δεκατριών τραγουδιών που γεννήθηκαν μέσα στην καραντίνα, μέσα στα δύσκολα, μέσα στην ανάγκη, αλλά και μέσα στο φως, ένα φως που με την γενναιοδωρία και την αγάπη του Σταμάτη Κραουνάκη βρήκε πορτούλες ανοιχτές και ταίριαξε στη ψυχή της Ελεωνόρας Ζουγανέλη.

Μεταξύ Ελεωνόρας και Σταμάτη υπήρχε πάντα ένα φλερτ. Εκείνη τον θαύμαζε και ήθελε να της γράψει τραγούδια κι εκείνος αναζητούσε τη νέα του μούσα κι αν κρίνω από αυτό που άκουσα και είδα, τότε, μάλλον την βρήκε. Θα κρατήσω αυτό που είπε η Ελεωνόρα πως «ο Σταμάτης με ξεκλείδωσε, χωρίς να το καταλάβω, με οδηγούσε, εκεί που ήθελε κι εγώ αφηνόμουν με ασφάλεια στα χέρια του. Η συνεργασία μας είναι ένα πολύ μεγάλο δώρο και αυτό που θα του χρωστάω, θα του το οφείλω πάντα –εκτός, από το ίδιο το υλικό και τα τραγούδια του- είναι ότι ο Σταμάτης με βοήθησε να καταλάβω πράγματα για τον εαυτό μου. Μέσα από τα μάτια του αντιλήφθηκα όσα έχω κατακτήσει, συνειδητοποίησα την προσωπική μου διαδρομή, κάτι που το είχα ανάγκη ως χάδι, ως ένα χέρι που σου απλώνει ένας φίλος και είμαι ευγνώμων για αυτό».

Από την μεριά του ο μουσικοσυνθέτης, όπως ο ίδιος επισήμανε, ήξερε πως απέναντι του έχει ένα κορίτσι, μια ερμηνεύτρια που ό,τι και να τις έγραφε θα το έλεγε, με την έννοια  πως δεν  θα τον λογόκρινε η προσωπικότητα της. Παρόλο που δεν είχαν σχέσεις, δεν ήταν φίλοι,  θαύμαζε ο ένας τον άλλον και υπήρχε επιθυμία να συνυπάρξουν καλλιτεχνικά. Είναι πολύ σημαντικός ο τρόπος που ο Σταμάτης Κραουνάκης επέλεξε να κλείσει τον λόγο του υπογραμμίζοντας και δίνοντας ελπίδα σε μια δύσκολη για όλους μας συνθήκη. Συγκεκριμένα: «Σε αυτήν την εποχή, την δύσκολη, τη τόσο βάρβαρη, την επιθετική, την τόσο σκληρή που η ανθρωπότητα περνάει ότι περνάει, δύο άνθρωποι –θα τολμήσω να πω, η καλύτερη φωνή της γενιάς της- με έναν συνθέτη ο οποίος έχει καταχωρηθεί στους ικανούς βρεθήκανε και φτιάξανε κάτι όμορφο. Έχω πολύ καιρό να είμαι fan αποτελέσματος μου, συνήθως είμαι στην τσίτα. Την ευχαριστώ πάρα πολύ, γιατί μπορεί να άργησε να μου αποκαλυφθεί, αλλά κι εγώ δεν την άφηνα σε ησυχία και νομίζω πως αγαπηθήκαμε και το λέω επί της ουσίας. Αγαπηθήκαμε σε βάθος και αισθάνομαι πως αυτό που δημιουργήθηκε από εμάς τους δυο είναι ένα opening. Θα έχουμε μέλλον με την Ελεωνόρα και ιδιαίτερα, πιστεύω και το θέλω πολύ στο θέατρο».

Στις δέκα κινηματογραφημένες ιστορίες βασισμένες στα τραγούδια και φτιαγμένες από τους σκηνοθέτες Μαρίνα Δανέζη και Βαγγέλη Τσαουσόπουλο, κλέψαμε στιγμές που ξεχείλιζαν από επιθυμία και λαχτάρα για ανθρώπινη επαφή. Ποδαράκια χτυπούσαν το πάτωμα ρυθμικά και σώματα ήθελαν να σηκωθούν και να χορέψουν.

Ο δίσκος «Τι Να Λέμε Τώρα» είναι ένας καθαρόαιμος, ατόφιος λαϊκός δίσκος με το μπουζούκι του και τις μπαλάντες του. Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη στην πιο ώριμη και ξεκάθαρη δουλειά της αποδεικνύει και επιβεβαιώνει αυτό που από την πρώτη στιγμή νιώσαμε όταν την ακούσαμε πως, μετά από πολλά χρόνια, έχουμε μια γνήσια λαϊκή τραγουδίστρια. Σαφώς, η φωνή της μπορεί να πει τα πάντα, στην κυριολεξία τα πάντα, αλλά με την συγκεκριμένη δουλειά βγαίνει από το κουκούλι της και μεταμορφώνεται σε λαϊκή ερμηνεύτρια. Ηθικός αυτουργός και πολύτιμος σύμμαχος σε όλο αυτό ο Σταμάτης Κραουνάκης που κεντάει σε αυτή τη δουλειά. Ρετρό διάθεση, εξωστρέφεια, μπουζούκι, εκπληκτικό ακορντεόν, μαντολίνα και μπαγλαμάδες, έρωτας, πάλι έρωτας  και το τραγούδι βγαίνει στο δρόμο, παίζει σε βραδινές βόλτες μέσα σε cd player αυτοκινήτων και χορεύει σε μια πόλη που το περίμενε καιρό!!

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter