ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη «βυθίζει» το κράτος δικαίου στη χώρα μας – Ζοφερή η εικόνα του Δείκτη Πρόσληψης Διαφθοράς

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη «βυθίζει» το κράτος δικαίου στη χώρα μας – Ζοφερή η εικόνα του Δείκτη Πρόσληψης Διαφθοράς

Ως αποτύπωση εκφυλιστικών φαινομένων και «κατρακύλας» του κράτους δικαίου από τις κυβερνητικές πολιτικές εκλαμβάνει η Χαριλάου Τρικούπη τα αρνητικά δεδομένα για τη χώρα μας, που αναδεικνύονται στην έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας. Στον Δείκτη Πρόσληψης Διαφθοράς 2023 της Διεθνούς Διαφάνειας, η Ελλάδα παρουσιάζει πτώση τριών θέσεων, με συνολική βαθμολογία 49/100 και κατάταξη 59 η σε σύνολο 180 χωρών. Η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από χώρες, όπως η Μαλαισία και λαμβάνει την ίδια βαθμολογία με τη…Ναμίμπια! Αυτά επισημαίνει ο Τομέας Θεσμών ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ σχετικά με την έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας.

Ο Δείκτης Αντίληψης Διαφθοράς κατατάσσει 180 χώρες και περιοχές ως προς τα επίπεδα αντίληψης της διαφθοράς στον δημόσιο τομέα τους, σε μια κλίμακα από το 0 (πολύ διαφθορά) έως το 100 (καθόλου διαφθορά).

Όπως επισημαίνεται από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ , πρόκειται για «μια ακόμα… “διάκριση” για τη χώρα μας χάρη στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη», σημειώνοντας ότι υπήρξε πρώτη φορά πτώση της Ελλάδας μετά από 10 ολόκληρα χρόνια. «Η Διεθνής Διαφάνεια αναφέρεται , σε «κρίση του κράτους δικαίου» στην Ελλάδα και θέτει τη χώρα υπό καθεστώς “παρατήρησης” (country to watch). Η μοναδική χώρα ΕΕ σε αντίστοιχο καθεστώς είναι η Πολωνία», τονίζει η Χαριλάου Τρικούπη.

Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι υπάρχουν πολλά «ζοφερά παραδείγματα» που καταδεικνύουν γιατί η χώρα μας κατρακυλάει στη σχετική κατάταξη, όπως η συσκότιση των ερευνών σχετικά με τις παράνομες παρακολουθήσεις, οι δικαστικές διώξεις μελών της Α.Α.Δ.Ε. και έντιμων δημοσίων λειτουργών καθώς και οι πρακτικές που χρησιμοποιεί ώστε να ελέγξει τη δράση άλλων ανεξαρτήτων αρχών.

Παράλληλα, λίγο καιρό πριν, ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την κατάσταση των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του οποίου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί ονομαστικά την Ελλάδα,μαζί με την Ουγγαρία και την Πολωνία, να εφαρμόσει τις συστάσεις που τις έχει ήδη απευθύνει αναφορικά με την χρήση κατασκοπευτικού λογισμικού παρακολούθησης.

Για τη Χαριλάου Τρικούπη όλα αυτά είναι «εκφυλιστικά και βαθιά επικίνδυνα φαινόμενα».

Τα στελέχη από τον Τομέα Θεσμών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εγκαλούν την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τους πολιτικούς χειρισμούς της που οδηγούν στο ναδίρ το κράτος δικαίου. Μάλιστα, δηκτικά τής απευθύνουν το ερώτημα, με επίκεντρο την κατάταξη στο Δείκτη Πρόσληψης Διαφθοράς 2023, αν έτσι η κυβέρνηση της ΝΔ σκοπεύει να τιμήσει τη φετινή 50 η επέτειο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στον τόπο μας…Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προβάλλει ότι θα συμβάλλει και με τη στάση του και με προτάσεις στην ενδυνάμωση του κράτους δικαίου, «που πλήττεται τα τελευταία χρόνια από τέτοιες καθεστωτικές πρακτικές της κυβέρνησης».

Διαβάστε επίσης: Έκθετη ξανά η κυβέρνηση Μητσοτάκη για τη φορολογική επίθεση στο Documento – Ερώτηση Κύρτσου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ερώτημα Κύρτσου σε Κομισιόν: Τι θα κάνετε για τον οικονομικό πόλεμο κατά του Documento;

Ιδού η μαφία σας, κ. Μητσοτάκη

Διεθνής Διαφάνεια: Κάτω από τη βάση η Ελλάδα – «Ράπισμα» η έκθεση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter