Έκθετη ξανά η κυβέρνηση Μητσοτάκη για τη φορολογική επίθεση στο Documento – Ερώτηση Κύρτσου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Έκθετη ξανά η κυβέρνηση Μητσοτάκη για τη φορολογική επίθεση στο Documento – Ερώτηση Κύρτσου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη φορολογική επίθεση Documento, ύστερα από την κυβερνητική στοχοποίηση του, κατέθεσε  ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος (Renew Europe).

Ερώτημα Κύρτσου σε Κομισιόν: Τι θα κάνετε για τον οικονομικό πόλεμο κατά του Documento;

Σε ανάρτησή του στο X o ευρωβουλευτής του @RenewEurope αναφέρει ότι επανέρχεται στη φορολογική επίθεση που δέχεται το Documento από την αρμόδια Αρχή και στο θέμα του περιορισμού της ελευθερίας των ΜΜΕ στην Ελλάδα.

Κατά την άποψη του ευρωβουλευτή το φορολογικό πρόστιμο στο Documento δεν στηρίζεται σε σοβαρή επιχειρηματολογία και θέτει σε αμφισβήτηση την οικονομική βιωσιμότητα της ερευνητικής εφημερίδας. Ο φορολογικός έλεγχος στο Documento εντάσσεται στη συνεχή προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να περιορίσει και άλλο την ελευθερία των ΜΜΕ.

Το κείμενο της ερώτησης του Γιώργου Κύρτσου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

Η φορολογική επίθεση στο Documento και o περιορισμός της ελευθερίας των ΜΜΕ στην Ελλάδα

Σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας παρατηρείται στην Ελλάδα, η μεγαλύτερη πτώση του επιπέδου του κράτους δικαίου, στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27.

Η υποβάθμιση σε ζητήματα κράτους δικαίου – όπως ο περιορισμός της ελευθερίας των ΜΜΕ – οδηγεί σε αύξηση της διαφθοράς στην Ελλάδα. Με βάση την αξιολόγηση της Διεθνούς Διαφάνειας η Ελλάδα είναι μια από τις τέσσερις πιο διεφθαρμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως αναφέρει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Τύπου και Ελευθερίας των ΜΜΕ, η εφημερίδα Documento η οποία ειδικεύεται στην ερευνητική δημοσιογραφία, έχει μετατραπεί σε στόχο των φορολογικών αρχών, αφού πρώτα στοχοποιήθηκε με δηλώσεις της κυβερνητικής ηγεσίας.

Στο Documento επιβλήθηκε εξοντωτικό φορολογικό πρόστιμο, από την αρμόδια φορολογική Αρχή, με επιχειρήματα που στερούνται σοβαρότητας. Το πρόστιμο υπονομεύει την οικονομική βιωσιμότητα της εφημερίδας και αποσκοπεί σε ακόμη μεγαλύτερο περιορισμό της ελευθερίας των ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την αξιολόγηση των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, επί δύο συνεχή έτη, η Ελλάδα κατατάσσεται τελευταία στην ελευθερία των ΜΜΕ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πώς σκέπτεται να αντιμετωπίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την φορολογική επίθεση στο Documento και την εμμονή της ελληνικής κυβέρνησης στον περιορισμό της ελευθερίας των ΜΜΕ, παρά τις επισημάνσεις της ίδιας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για προβλήματα του κράτους δικαίου στην Ελλάδα;”

Διαβάστε επίσης: Ιδού η μαφία σας, κ. Μητσοτάκη

Διεθνής Διαφάνεια: Κάτω από τη βάση η Ελλάδα – «Ράπισμα» η έκθεση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter