ΠΑΣΟΚ: «Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ» για τα ιδιωτικά ΑΕΙ

ΠΑΣΟΚ: «Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ» για τα ιδιωτικά ΑΕΙ

Τη «γραμμή» στην οποία κατέληξε εσχάτως ο Νίκος Ανδρουλάκης επανέλαβε ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Παραστατίδης, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής κατά την πρώτη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια.

«“Ναι” στην αναθεώρηση του άρθρου 16, “όχι” στο νομοσχέδιο Πιερρακάκη» είπε επί της ουσίας ο κ. Παραστατίδης, αναδεικνύοντας τη μετέωρη επιχειρηματολογία του τρίτου κόμματος για ένα νομοσχέδιο που έχει προκαλέσει τις σφοδρές αντιδράσεις σύσσωμης της ακαδημαϊκής κοινότητας.

«Όχι πειραματισμούς με το Σύνταγμα» ανέφερε επί λέξει ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ, απορρίπτοντας μεν τα ψευτοδιλήμματα -όπως τα αποκάλεσε- που θέτει η κυβέρνηση, αλλά κλείνοντας το μάτι ταυτόχρονα στην πλειοψηφία για την αναθεώρηση του επίμαχου άρθρου του Συντάγματος.

Σημείωσε, επίσης, πως το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να μείνει στην άποψη «όχι σε κάθε αλλαγή» αρκεί αυτή, όπως πρόσθεσε, να διασφαλίζει την ισότητα των ευκαιριών, προτρέποντας τη ΝΔ να αντλήσει παραδείγματα από τα εκπαιδευτικά συστήματα της Κύπρου, της Φινλανδίας και της Σουηδία.

Νωρίτερα, είχε αποσαφηνίσει ότι οι εκροές φοιτητών αφορούν χώρες με μη ισχυρά Πανεπιστήμια και πως για να μειωθούν αυτές «χρειαζόμαστε ισχυρά ΑΕΙ και όχι παραρτήματα και καμουφλαρισμένα franchise».

«Με ποιους επεξεργάζεστε επτά μήνες το νομοσχέδιο; Ποιοι το έγραψαν; Πού το έγραψαν;» αναρωτήθηκε και υπογράμμισε πως το ΠΑΣΟΚ θα αποδομήσει ένα προς ένα τα άρθρα του νομοσχεδίου που αφορούν τη θέσπιση των μη κρατικών Πανεπιστημίων.

Διαβάστε επίσης: «Κούγκι» στη Βουλή για τα ιδιωτικά ΑΕΙ: 4 κόμματα ζητούν απόσυρση του νομοσχεδίου – «Συνιστά πολιτειακή εκτροπή»

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: 12 σύλλογοι ακαδημαϊκών αποδομούν το νομοσχέδιο

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Στη Βουλή το νομοσχέδιο – Κλιμακώνουν τον αγώνα οι φοιτητές

Βροντερό «όχι» των φοιτητών στα σχέδια Μητσοτάκη για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια (Photos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter