ΠΑΣΟΚ κατά εκδήλωσης των «3»: Η γραμμή Μαζινό και η… χωρίστρα του Μητσοτάκη

ΠΑΣΟΚ κατά εκδήλωσης των «3»: Η γραμμή Μαζινό και η… χωρίστρα του Μητσοτάκη
Νάντια Γιαννακοπούλου

Την αγωνία για την επόμενη μέρα, μετά τις ευρωκλογές, εκπέμπουν οι αμήχανες επιθέσεις στελεχών του ηγετικού πυρήνα της Χαριλάου Τρικούπη αλλά και άλλων κορυφαίων βουλευτών του κόμματος για την εκδήλωση των «3» (Διονύσης Τεμπονέρας-ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Χριστοδουλάκης-ΠΑΣΟΚ, Εφη Αχτσιόγλου-Νέα Αριστερά).

Απέναντι στο ενδεχόμενο τα ποσοστά να μην είναι ικανοποιητικά για το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές, η ηγεσία διαμορφώνει άμυνες (αλά…γραμμή Μαζινό, κατά μια εκδοχή) από νωρίς, ενώ στελέχη με πολιτικές φιλοδοξίες ακόμα και ηγετικής διεκδίκησης φαίνεται να τρέχουν ταχύτατα για να λάβουν την… pole position για μετεκλογικές εξελίξεις, σε μια μάχη στο εσωκομματικό πεδίο ή σε μια ενδεχόμενη απαρχή μιας γενικότερης αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού.

Μετά τις τοποθετήσεις κατά της συμμετοχής Χριστοδουλάκη στην εκδήλωση, που έκαναν ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Θανάσης Γλαβίνας αλλά και ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέας Σπυρόπουλος, τη σκυτάλη της επίθεσης έλαβε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου. Επέλεξε ένα καυστικό σχόλιο, το πρωί της τρίτης, λίγες ώρες πριν τη διεξαγωγή της συζήτησης των «3» με τίτλο «Απέναντι στον Μητσοτάκη, ποιος» για να τοποθετηθεί αρνητικά.

Σε δημοσιογραφική ερώτηση (ΑΝΤ1 TV «Καλημέρα Ελλάδα» -13.2.2024) σχετικά με τη συμμετοχή του Μανώλη Χριστοδουλάκη απάντησε μεταξύ άλλων ότι οι μετέχοντες στην εκδήλωση «το μόνο που κάνουν είναι να χτενίζουν τη χωρίστρα του κ.Μητσοτάκη!»

Αναλυτικά ανέφερε τα εξής για την εκδήλωση: «Θεωρώ ότι είναι και άκαιρο και άστοχο και δεν προσφέρει τίποτα. Ίσα ίσα και με τον τίτλο που έχει αυτή η εκδήλωση το μόνο που κάνουν είναι να χτενίζουν την χωρίστρα του κ. Μητσοτάκη. Είναι ένας απολύτως ηττοπαθής τίτλος. Και περιμένω να ακούσω τον κ. Χριστοδουλάκη να ακολουθεί και να λέει τη γραμμή του ΠΑΣΟΚ. Αυτόνομη πορεία μέχρι τις ευρωεκλογές και να είμαστε εμείς απέναντι. Καλώς ή κακώς έχουμε ανταγωνιστικές σχέσεις και με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τη Νέα Αριστερά μέχρι τις ευρωεκλογές ».

Παράλληλα, η Νάντια Γιαννακοπούλου, απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση για το ότι δεν έχει καρπωθεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ.λπ., σημείωσε ότι «μας προβληματίζει (…) Όμως, δεν μπορώ να δεχτώ και να υποτιμούμε τη αύξηση του ΠΑΣΟΚ από το 2019 από το 8% ως το 15% τώρα. Χρειάζεται καθαρότητα στις θέσεις μας, πολύ δουλειά μέσα στον κόσμο στην κοινωνία. Το ΠΑΣΟΚ έχει όλες τις προϋποθέσεις σε αυτές στις ευρωεκλογές να πιάσει και να κινηθεί στο 20%». Για να συμπληρώσει: «Εκδηλώσεις όπως αυτή των τριών θολώνουν το μήνυμα του ΠΑΣΟΚ. Γιατί η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ είναι να είναι δεύτερο κόμμα με ισχυρότατο ποσοστό» για να φανεί ότι σε τρία χρονιά μετά στις εθνικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ είναι που μπορεί να κονταροχτυπηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ουσιαστικά προέβαλε τον κίνδυνο να αξιοποιούνται από τη ΝΔ οι ενέργειες, κινήσεις, στάσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (με την αναφορά ότι οι μετέχοντες στην εκδήλωση χτενίζουν τη χωρίστρα του Κυριάκου Μητσοτάκη). Είναι στο ίδιο μήκος κύματος με τη δήλωση του προέδρου του ΠAΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη όταν απαντούσε ότι «δεν προτίθεται να δέσει τα κορδόνια της ΝΔ» σχετικά με το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο, σχολιάζοντας την αντιφατική πολιτική της ΝΔ (αλά κάρτ δικαιωματιστές) με δεδομένο ότι μόλις 19 από τους 75 βουλευτές της είχαν ψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης το 2015 για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Διαβάστε επίσης:

Εισηγήσεις στον Κασσελάκη να πάρει άμεσα αποφάσεις για τον Τεμπονέρα

Κώστας Αρβανίτης σε Βέμπερ: Εκτός πραγματικότητας η τοποθέτηση για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα

Βασίλης Κόκκαλης για κατάθεση Καραμανλή στην Εξεταστική: «Ψεύτης, προκλητικός και αμετανόητος» (Video)

Η εκδήλωση Αχτσιόγλου – Τεμπονέρα τροφοδοτεί το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter