ΠΑΣΟΚ σε χαμηλό βαρομετρικό – Γκρίνια στη Χαρ. Τρικούπη για Ζαγοράκη και δημοσκοπικές επιδόσεις

ΠΑΣΟΚ σε χαμηλό βαρομετρικό – Γκρίνια στη Χαρ. Τρικούπη για Ζαγοράκη και δημοσκοπικές επιδόσεις

Σε πλήρη κινητοποίηση είναι ο κομματικός μηχανισμός της Χαριλάου Τρικούπη ενόψει ευρωεκλογών. Μάλιστα, με βάση κομματική εγκύκλιο που έχει στείλει ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος στις κομματικές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα, συγκροτούνται σε επίπεδο νομού κατά τόπους δημοτικές επιτροπές εκλογικής μάχης με συμμετοχή και στελεχών και φίλων του κόμματος. Η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη οδεύει προς την ευρωκάλπη με φιλοδοξία να κατακτήσει τη δεύτερη θέση, προβάλλοντας το ΠΑΣΟΚ σαν την αξιόπιστη προγραμματική αντιπολίτευση «για να μπει φραγμός στην αλαζονεία, την αδιαφορία και την αδιαφάνεια» της κυβέρνησης της ΝΔ.

Ο βασικός στόχος

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης προσπαθεί με κάθε τρόπο να πείσει τους ψηφοφόρους για τη σημασία να αναδειχθεί το ΠΑΣΟΚ δεύτερο κόμμα. Από τη μια η Χαριλάου Τρικούπη επιχειρηματολογεί για τη χρησιμότητα του ΠΑΣΟΚ. Εμφανίζει ενδεικτικά ως επιτυχία του τις εξελίξεις στις δημοτικές εκλογές, την πρόταση δυσπιστίας, την αντιπαράθεση που οδήγησε σε παραιτήσεις το… μισό Μαξίμου, όπως συχνά λένε από το ηγετικό επιτελείο, αλλά και προτάσεις του που φτάνουν να εφαρμόζονται. Από την άλλη, αν και χωρίς πειθώ, η ηγεσία ψελλίζει ότι εάν έχει το ΠΑΣΟΚ την πρωτοβουλία για τη διαμόρφωση κεντροαριστερού πόλου, η προοπτική για τη χώρα θα είναι πιο στέρεη.

Διάχυτη αμηχανία

Ωστόσο η αμηχανία είναι διάχυτη για το δημοσκοπικό πάγωμα του ΠΑΣΟΚ. Πέρα από τις πολιτικές αναλύσεις, στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι θετικό σημείο τομής ήταν η πρόταση δυσπιστίας για την αναστροφή του κλίματος που έδωσε κάποιον αέρα στα πανιά του ΠΑΣΟΚ, ενώ το σημείο καμπής που θόλωσε ξανά την πολιτική εικόνα του ήταν, σύμφωνα με μια εκδοχή, η ένταξη του Θοδωρή Ζαγοράκη στο ευρωψηφοδέλτιο. Μάλιστα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη με πολιτική πείρα εξηγούν στο Documento ότι η κίνηση Ανδρουλάκη να επιλέξει τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή και μέχρι πρότινος ευρωβουλευτή της ΝΔ κατάφερε ακόμη και να «ενοποιήσει», με αφήγημα κατά της ηγεσίας, την εσωκομματική αντιπολίτευση από τη δεξιά (Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία παραπέμπει σε επιλογή Ανδρουλάκη που θα κριθεί) ως την αριστερή πτέρυγα (Χάρης Καστανίδης, Μανόλης Χριστοδουλάκης, με την κριτική του να έχει τεθεί προκαταβολικά κ.ά.).

Πάντως, όλοι ενόψει των ευρωεκλογών εμφανίζονται αναγκαστικά προσηλωμένοι στην προσπάθεια η κάλπη να δώσει αυξημένα εκλογικά ποσοστά και τη δεύτερη θέση, ώστε το ΠΑΣΟΚ να έχει πρωτοβουλία κινήσεων. Ιδιαίτερα τα στελέχη της λεγόμενης αριστερής πτέρυγας επισημαίνουν ότι τουλάχιστον στο επόμενο διάστημα είναι κρίσιμη η επιλογή της δημόσιας εκφώνησης των πολιτικών του κόμματος από την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη. Κατά την άποψη αυτή, για να αναστραφεί η πορεία του ΠΑΣΟΚ και να γίνει δυναμικά ανοδική πρέπει να τεθεί στο επίκεντρο της κεντρικής πολιτικής σκηνής ενόψει των ευρωεκλογών (και μετεκλογικά) ο συντονισμός της λεγόμενης προοδευτικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε επίσης:

Νέο μήνυμα Καρυστιανού: «Οι φωνές 1.350.000 πολιτών ήχησαν, θα φέρουμε την κάθαρση» – Η κοινή δήλωση με Ασλανίδη

Guardian: «Ολοκληρωτικός πόλεμος ή αποκλιμάκωση;» – Στο μυαλό του Μπενιαμίν Νετανιάχου

ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα των προκριματικών για τις Ευρωεκλογές – Αυτά είναι τα φαβορί

Ακρίτα για Μέση Ανατολή – Άδωνη: «Κι έμεινε ο υπουργός με το παραποιημένο εθνικό σύμβολο αμανάτι»

Παίζει τα ρέστα του τον Ιούνιο ο Μητσοτάκης

Κύρτσος: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πανηγυρίζει που βρίσκεται στον πάτο της Ευρώπης!

Έγκλημα Τέμπη: Λένε ψέματα ακόμα και για τη θέση του αγωγού

Guardian: «Ολοκληρωτικός πόλεμος ή αποκλιμάκωση;» – Στο μυαλό του Μπενιαμίν Νετανιάχου

Ζελένσκι: «Η Ουκρανία έχει ανάγκη τη βοήθεια των συμμάχων, ακριβώς όπως το Ισραήλ»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter