Πειραιάς: Σε ισραηλινή ναυτιλιακή εταιρεία η έκρηξη – Πέταξαν τρικάκια που έγραφαν «Ελεύθερη Παλαιστίνη»

Πειραιάς: Σε ισραηλινή ναυτιλιακή εταιρεία η έκρηξη – Πέταξαν τρικάκια που έγραφαν «Ελεύθερη Παλαιστίνη»

Στα γραφεία ισραηλινής ναυτιλιακής εταιρείας σημειώθηκε σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η έκρηξη τα ξημερώματα της Τετάρτης στον Πειραιά, η οποία προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές. Πρόκειται για την ναυτιλιακή Zim, η οποία είναι κύρια γραμμή μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων του Ισραήλ.

Παράλληλα, οι άγνωστοι δράστες πέταξαν τρικάκια στο σημείο της επίθεσης που έγραφαν «Ελεύθερη Παλαιστίνη». Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό από την έναρξη της σύγκρουσης στη Γάζα.

Διαβάστε επίσης: Πειραιάς: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης – Ο ήχος από τη βόμβα και τα σπασμένα τζάμια

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή έξι ατόμων, τα οποία λίγη αργότερα αφέθηκαν ελεύθερα.

Τι αναφέρει το TradeWinds

Παράλληλα, στο περιστατικό στον Πειραιά κάνει εκτενή αναφορά και η ιστοσελίδα TradeWinds. Όπως μεταδίδει, στην έκρηξη χρησιμοποιήθηκαν δύο γκαζάκια.

Εκτός από τη Zim, στο ίδιο κτήριο γραφείων στεγάζεται και το ελληνικό υποκατάστημα της εταιρείας ναυτιλιακής ασφάλειας Diaplous Group.

Ναυτιλιακά περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν στο Ισραήλ ή έχουν συναλλαγές με τη χώρα, αποτελούν ήδη αντικείμενο επιθέσεων στη θάλασσα από την ομάδα Χούτι, η οποία ελέγχει μεγάλες εκτάσεις της Υεμένης.

Το TradeWinds σημειώνει ότι οι επιθέσεις με αυτοσχέδιες βόμβες είναι συχνές στην Ελλάδα. Συχνά, έχουν πολιτικά κίνητρα και εκτελούνται από ακτιβιστές που στοχεύουν κρατικές οργανώσεις, σπίτια και γραφεία πολιτικών ή εταιρείες με τις πολιτικές των οποίων διαφωνούν.

Οι μετοχές της Zim και των δεξαμενόπλοιων καταγράφουν ισχυρά κέρδη στις συναλλαγές της Νέας Υόρκης μετά τις επιθέσεις των Χούτι.

Παράλληλα, το δημοσίευμα κάνει αναφορά σε ακόμα μία επίθεση τον περασμένο μήνα, όταν ένας μεγάλος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στο κέντρο του Πειραιά έξω από άλλο κτήριο γραφείων που στεγάζει καταστήματα και ναυτιλιακές εταιρείες, όπως η NorthStandard, η Estoril Navigation, η Primerose Shipping και η Tototheo Maritime.

Αυτή η έκρηξη είχε διαλύσει το ισόγειο του κτηρίου και έσπασε τα παράθυρα μέχρι τον δεύτερο όροφο, αλλά δεν διατάραξε σοβαρά τη λειτουργία των εταιρειών.

Διαβάστε επίσης: Έκρηξη έξω από ναυτιλιακή εταιρεία στον Πειραιά (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter