Πελέ: Παγκόσμια υπόκλιση στον βασιλιά του ποδοσφαίρου

Πελέ: Παγκόσμια υπόκλιση στον βασιλιά του ποδοσφαίρου

Αστέρες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου αποχαιρετούν με μηνύματά τους από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποχαιρετούν τον θρύλο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου Πελέ, που έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών.

Μέσι και Ρονάλντο «αποχαιρέτησαν» τον Πελέ

Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν από τους πρώτους που αποχαιρέτησαν τον θρυλικό Πελέ, μέσω των social media. «Αναπαύσου εν ειρήνη», έγραψε ο Αργεντινός άσος, ανεβάζοντας μερικές κοινές τους φωτογραφίες με τον Πελέ, ενώ ο Πορτογάλος έγραψε: «Τα θερμά μου συλλυπητήρια σε όλη την Βραζιλία και ιδιαίτερα στην οικογένεια του Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο. Ένα απλό “αντίο” στον αιώνιο βασιλιά, Πελέ, δεν θα είναι ποτέ αρκετό για να εκφράσει τον πόνο που αγκαλιάζει σήμερα ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό κόσμο. Μια έμπνευση για τόσα εκατομμύρια, μια αναφορά από το χθες, το σήμερα και για πάντα»
Η αγάπη που πάντα μου έδειχνε ήταν για μένα η ανταπόδοση για κάθε στιγμή που μοιραστήκαμε μαζί, ακόμα κι εξ αποστάσεως. Δεν θα ξεχαστεί ποτέ και η μνήμη του θα ζει για πάντα στον καθένα από εμάς τους λάτρεις του ποδοσφαίρου. Αναπαύσου εν ειρήνη, βασιλιά Πελέ».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Leo Messi (@leomessi)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cristiano Ronaldo (@cristiano)


Ο Νεϊμάρ, ο παίκτης που τώρα φοράει τη φανέλα με το νούμερο 10 της Βραζιλίας που έγινε διάσημη από τον Πελέ, έγραψε στο Instagram:

Το «10» ήταν απλά ένας αριθμός. Έχω διαβάσει αυτή τη φράση κάπου, κάποια στιγμή στη ζωή μου. Αλλά αυτή η φράση, όμορφη, είναι ελλιπής. Θα έλεγα ότι πριν από τον Πελέ το ποδόσφαιρο ήταν απλώς ένα άθλημα. Ο Πελέ τα άλλαξε όλα. Μετέτρεψε το ποδόσφαιρο σε τέχνη, σε ψυχαγωγία Έδωσε φωνή στους φτωχούς, στους μαύρους και κυρίως: Έδωσε ορατότητα στη Βραζιλία. Το ποδόσφαιρο και η Βραζιλία ανέβασαν το κύρος τους χάρη στον βασιλιά! Έφυγε, αλλά η μαγεία του παραμένει. Ο Πελέ είναι για πάντα!».

Συγκινητικό είναι επίσης και το μήνυμα του Κίλιαν Εμπαπέ, του Γάλλου σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν.

«Ο βασιλιάς του ποδοσφαίρου μας άφησε, αλλά η κληρονομιά του δεν θα ξεχαστεί ποτέ», γράφει.

 

 

Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα και της Πολωνίας Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι είναι ο τελευταίος που απέτισε φόρο τιμής στον άνθρωπο που χαρακτηρίζει ήρωα.

«Αναπαύσου εν ειρήνη πρωταθλητή. Ο ουρανός έχει ένα νέο αστέρι και ο κόσμος του ποδοσφαίρου έχασε έναν ήρωα», γράφει.

Ο Τζιοβάνι, ο παλιός άσος του Ολυμπιακού έγραψε στα social media για τον Πελέ: «Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του. Μακάρι ο Θεός να απαλύνει τον πόνο του καθένα στην οικογένειά του. Πελέ άφησες κληρονομιά για όλους εμάς. Σας ευχαριστούμε για όσα μας δίδαξες αιώνιε Πελέ».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης έγραψε: “Αναπαύσου εν ειρήνη Θρύλε. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά σου και τους φίλους σου σε αυτή τη στιγμή της μεγάλης θλίψης. Βασιλιά Πελέ είσαι στις καρδιές μας».

 

https://www.youtube.com/watch?v=f_bOy28LdXc&feature=emb_title

«Οι σκέψεις μας και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια πηγαίνουν στην οικογένεια και τους φίλους του Πελέ», γράφει στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter η Premier League.

Διαβάστε επίσης:

Πελέ, ο θρύλος… (Photos & Videos)

Πελέ: Τέσσερις άγνωστες ιστορίες…

Πελέ: Τίτλοι και διακρίσεις

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter