Πέραμα: Σοβαρά ερωτήματα μετά και το δεύτερο αποκαλυπτικό βίντεο μετά το συμβάν – Έκθετη η ΕΛ.ΑΣ.

Πέραμα: Σοβαρά ερωτήματα μετά και το δεύτερο αποκαλυπτικό βίντεο μετά το συμβάν – Έκθετη η ΕΛ.ΑΣ.

Πληθαίνουν τα ερωτήματα για την αιματηρή καταδίωξη του Περάματος τα ξημερώματα του Σαββάτου από πυρά αστυνομικών την στιγμή που ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνης Γεωργιάδης έτρεξε να συγχαρεί τους αστυνομικούς για την πράξη τους και να βγάλει τα δικά του αυθαίρετα συμπεράσματα για το συμβάν. 

Στο νέο βίντεο- ντοκουμέντο που δημοσίευσε χθες Κυριακή η ιστοσελίδα efsyn.gr όπου καταγράφονται ξεκάθαρα οι διάλογοι της ΕΛ.ΑΣ ακριβώς μετά το περιστατικό διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει τραυματίας αστυνομικός. Το γεγονός αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. για 6 και 7 -λίγο αργότερα- τραυματίες αστυνομικούς. Υπενθυμίζεται πως στη διάρκεια του περιστατικού – που έλαβε χώρα ξημερώματα Σαββάτου – έπεσαν περισσότεροι από 30 πυροβολισμοί.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος ζήτησε να προχωρήσει κατεπειγόντως πειθαρχικός έλεγχος και ταυτοχρόνως πλήρης επιχειρησιακή αξιολόγηση της δράσης της ΕΛΑΣ στο αιματηρό γεγονός.

Οι επτά αστυνομικοί που συνελήφθησαν στο πλαίσιο της διαδικασίας του αυτοφώρου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο κρατούνται στη ΓΑΔΑ και αναμένεται να τεθούν ενώπιον του ανακριτή την Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου.

Δικαιοσύνη ζητά η οικογένεια του 20χρονου 

Την ίδια ώρα η οικογένεια του 20χρονου ζητάει να αποδοθεί δικαιοσύνη ενώ ο Πρόεδρος της Κοινότητας των Ρομά, Βασίλης Πάντζος, υποστηρίζει πως πρόκειται για ένα έγκλημα μίσους

Ο πατέρας του 20χρονου μιλώντας στον ΑΝΤ1 το περασμένο Σάββατο έθεσε μερικά ερωτήματα για τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο του παιδιού του: «Θέλω Δικαιοσύνη από το Κράτος. Δεν ήταν αστυνομικοί αυτοί που κυνήγησαν τα παιδιά; Τι πήρανε; Ένα αυτοκινητάκι πήρανε. Τι ήταν; Εγκληματίες ήταν; Τον σκοτώσανε λες και ήταν σκυλί. Δεν μπορούσαν να τους σκίσουν τα λάστιχα, δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι να τον τραυματίσουν, δεν μπορούσαν να τον συλλάβουν; Θέλω μια Δικαιοσύνη από τον νόμο. Τι να κάνω; Να τους σκοτώσω;», είπε στον ΑΝΤ1.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter