Πέθανε ο εφοπλιστής Στάθης Κουλουκουντής

Πέθανε ο εφοπλιστής Στάθης Κουλουκουντής

Απεβίωσε σε ηλικία 83 ετών, μετά από πολύχρονα προβλήματα υγείας, ο εφοπλιστής Στάθης Κουλουκουντής.

O Στάθης Ι. Κουλουκουντής, γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1942, μετά τις σπουδές του, στα οικονομικά, στο πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας, άρχισε να εργάζεται στην οικογενειακή φίρμα Rethymnis & Kulukundis Limited, London (R & K Ltd.), που είχε ιδρυθεί στο Λονδίνο το 1921. Η R & K Ltd, στη διάρκεια του Μεσοπολέμου, υπήρξε το μεγαλύτερο ελληνικό ναυτιλιακό γραφείο του Λονδίνου, που διαχειριζόταν 50 πλοία-περίπου το 12% του ελληνικού στόλου.

Ασχολήθηκε αρχικά στο τμήμα των operations, για να περάσει γρήγορα και να έχει την ευθύνη των ναυπηγήσεων και των χρηματοδοτήσεων. Έχει διατελέσει μέλος πολλών διεθνών ναυτιλιακών οργανισμών.

Το 1982 εξελέγη μέλος του συμβουλίου του Committee (Ελληνική Επιτροπή Ναυτιλιακής Συνεργασίας, Λονδίνου), όπου και παραμένει έχοντας εκλεγεί και υπηρετήσει για περισσότερα από δέκα χρόνια ως αντιπρόεδρός του.

Ήταν αδερφός του επίσης εφοπλιστή Ηλία Κουλουκουντή. Ο τελευταίος τον αναφέρει στο αυτοβιογραφικό βιβλίο του «Απρόσιτες ακτές», στο οποίο περιγράφει γλαφυρά τη ζωή στους κόλπους μιας ναυτιλιακής οικογένειας, εν προκειμένω της δικής τους.

Διαβάστε επίσης: Πολάκης για Φουρνατζόπουλο: «Θα ανατριχιάσετε, θλίψη για το παλικάρι…»

Πρόκληση: Ούτε έναν φοιτητικό σύλλογο δεν ήθελε να καλέσει στη Βουλή η ΝΔ για τα ιδιωτικά ΑΕΙ

Κασσελάκης: Το πιο εύκολο πράγμα θα ήταν να κέρδιζα τις εκλογές με 90% – Δεν υπάρχει ζήτημα αμφισβήτησης

Στον Ευρωπαίο Εισαγγελέα η μαφία της ΑΑΔΕ μετά από μήνυση του Documento

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter