Πιέσεις Πούτιν για «μη φιλικές χώρες»: Θα πληρώνουν το φυσικό αέριο σε ρούβλια

Πιέσεις Πούτιν για «μη φιλικές χώρες»: Θα πληρώνουν το φυσικό αέριο σε ρούβλια

Για αθέτηση των υποχρεώσεων της Δύσης έναντι της Ρωσίας, έκανε λόγο ο Βλαντιμίρ Πούτιν τονίζοντας πως η Δύση πάγωσε τα ρωσικά αποθεματικά και τράβηξε μια γραμμή στην αξιοπιστία του νομίσματος.

«Λάβαμε την απόφαση για μετατροπή των πληρωμών για την προμήθεια φυσικού αερίου στην Ευρώπη σε ρούβλια το συντομότερο δυνατό», ανέφερε.

«Δεν έχει νόημα να παραδίδουμε τα αγαθά μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Ηνωμένες Πολιτείες και να λαμβάνουμε πληρωμή σε δολάρια, ευρώ και πολλά άλλα νομίσματα», είπε και πρόσθεσε ότι σκοπεύει να εφαρμόσει μία σειρά μέτρων το συντομότερο δυνατό ώστε η Ρωσία να πληρώνεται σε Ρούβλια για το φυσικό αέριο που εξάγει σε «μη φιλικές χώρες», όπως είπε.

Η Ρωσία τηρεί την υπόσχεσή της, είπε ο Πούτιν προσθέτοντας πως «έδωσε εντολή στην Κεντρική Τράπεζα και το Υπουργικό Συμβούλιο να καθορίσουν τη διαδικασία για τις συναλλαγές με την Ευρώπη σε ρούβλια εντός μιας εβδομάδας».

Ο ίδιος, σημείωσε επίσης ότι το «πάγωμα» των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων από ξένες χώρες έχει καταστρέψει την εμπιστοσύνη.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter