Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: 7,5 εκατ. ευρώ κόστισε μόνο μία από τις συμβάσεις Krikel – ΕΛ.ΑΣ

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: 7,5 εκατ. ευρώ κόστισε μόνο μία από τις συμβάσεις Krikel – ΕΛ.ΑΣ

Αρκετές είναι οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί ανάμεσα στην εταιρία Krikel και την ΕΛ.ΑΣ επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να γνωστοποιούν πως μόνο μία εξ αυτών κόστισε 7,5 εκατ. ευρώ και είχε ως προκαταβολή μόλις τα… 4,5 εκατ..

Κατά τις πληροφορίες, η σύμβαση αφορούσε το σύστημα TETRA, και τη χρήση του στον Έβρο και τα νησιά. «Στην πραγματικότητα έγινε αυτό που περιμέναμε, δεν αποκάλυψε τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από την Krikel, όπως επίσης τις σχέσεις της συγκεκριμένης εταιρίας με την Intellexa» ανέφεραν οι πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές διασαφήνισαν ότι δεν θα στείλει ερωτήματα ο ΣΥΡΙΖΑ στην Σάρα Χαμού, η οποία είναι ο εκπρόσωπος της Intellexa και προστατεύεται από τη ΝΔ με… γραπτή αντί για δια ζώσης εξέταση στην Επιτροπή. Οι πηγές υπογράμμισαν πως μέσω αυτής της διαδικασίας κανείς δεν γνωρίζει ποιος θα απαντήσει τα ερωτήματα, ενώ δεν δίνεται και η δυνατότητα για διευκρινίσεις. 

«Βαριές οι ευθύνες του κ. Μητσοτάκη»

Μετά την αποχώρηση σύσσωμης της αντιπολίτευσης από την Εξεταστική, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε στις κάμερες:

«Αποχωρήσαμε από τη συνεδρίαση μετά την απόφαση της πλειοψηφίας να μην καλέσει νέους μάρτυρες και να κλείσει άρον άρον την Εξεταστική. Σκοπός τους είναι η συγκάλυψη, αφού είναι βαριές οι ευθύνες του κ. Μητσοτάκη».

«Οι μάσκες έπεσαν»

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, η εισηγήτρια του κόμματος ανέφερε από το περιστύλιο της Βουλής:

«Δε συμμετείχαμε στην προαποφασισμένη ψηφοφορία τραγέλαφε της ΝΔ για κλήση μαρτύρων. Οι μάσκες έπεσαν».

«Συνεχίστηκε η προσπάθεια συγκάλυψης»

Ο εισηγητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, τόνισε:

«Αποχωρήσαμε από την συνεδρίαση για την εμμονή της πλειοψηφίας να μην καλέσει άλλους μάρτυρες για την υπόθεση της παρακολούθησης του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΚΕ, του κ. Ανδρουλάκη και του κ. Κουκάκη. Συνεχίστηκε η προσπάθεια συγκάλυψης και εμείς θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τον ελληνικό λαό για την υπόθεση αυτή».

«Δεν τους ακολουθούμε στον κατήφορο»

Στον αντίποδα, ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος, δήλωσε:

«Για πρώτη φόρα 3 πρώην διοικητές και ένας νυν διοικητής της ΕΥΠ, δυο επικεφαλείς Ανεξάρτητων ελεγκτικών Αρχών, εκπρόσωποι εταιριών αλλά και πολιτικά πρόσωπα στην υψηλότερου κύρους κοινοβουλευτική επιτροπή θεσμών και διαφάνειας, φώτισαν, μίλησαν και αποκάλυψαν.

Όλες οι πτυχές της υπόθεσης ερευνώνται ενδελεχώς. Η συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ από την αρχή δυναμίτισε τις εργασίες της Επιτροπής και επιβεβαιώθηκε με την προσχηματική αποχώρηση τους από τη σημερινή ψηφοφορία για δεύτερη φορά. Στον κατήφορο αυτό δεν τους ακολουθούμε. Ακόμη περιμένουμε την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί παρακολουθούσε τον κ. Πιτσιόρλα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter