Πλεύρης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα και πριν την Πρωτοχρονιά, αν χρειαστεί

Aνοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν μέτρα ακόμα και πριν την πρωτοχρονιά άφησε ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΑΝΤ1 καθώς η επιτροπή λοιμωξιολόγων συνεδριάζει σήμερα στις 12:00.

Σύμφωνα με τον υπουργό υγείας ο βασικός σχεδιασμός είναι τα μέτρα να ισχύουν μετά την πρωτοχρονιά αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ληφθούν και νωρίτερα αν κριθεί αναγκαίο. Παράλληλα, επισήμανε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Αττική.

«Ο σχεδιασμός είναι τα μέτρα να ισχύσουν για μετά την Πρωτοχρονιά […] Ωστόσο, στη σημερινή συνεδρίαση θα αποτιμηθεί η κατάσταση τόσο στο σκέλος των κρουσμάτων όσο και σε αυτό της τήρησης των μέτρων ώστε να πάρουμε τις αποφάσεις. Θεωρώ ότι μένουμε κατά βάση στο σενάριο το αρχικό δηλαδή για μέτρα μετά την Πρωτοχρονιά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε περιορισμοί θα υπάρξουν στον τομέα της διασκέδασης και όπως είπε το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στα κέντρα διασκέδασης και όχι στην εστίαση συνολικά. Εκεί τα μέτρα θα αφορούν το ωράριο, τη μουσική και τους όρθιους.

Μέτρα θα υπάρχουν και στα γήπεδα όπως είπε καθώς έχει παρατηρηθεί ότι οι φίλαθλοι δεν τηρούν τα μέτρα και ειδικότερα αυτό της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας.

Η τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα είναι επίσης ένα μέτρο σύμφωνα με τον υπουργό.

Ο Θάνος Πλεύρης μίλησε για τα κρούσματα των τελευταίων ημερών, τονίζοντας ότι το 50 % ανήκει σε νέους που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 18-39 και μόλις το 6% σε πολίτες άνω των 60 που κινδυνεύουν περισσότερο με βαριά νόσηση. Με αυτή την αφορμή κάλεσε τους νέους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί την περίοδο των γιορτών.

Σχετικά με την Όμικρον είπε ότι έχει μεγάλη δυναμική και υπάρχει εκτίμηση ότι μπορεί να κυριαρχήσει στη χώρα μας τις επόμενες 15 μέρες.