Πλημμύρες: Επικοινωνιακά κόλπα Μητσοτάκη ακόμη και στην καταστροφή

Πλημμύρες: Επικοινωνιακά κόλπα Μητσοτάκη ακόμη και στην καταστροφή
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Την τρίτη μέρα της θεομηνίας που έπληξε τη Θεσσαλία, την Πέμπτη το μεσημέρι, εμφανίστηκε το πρώτο ελικόπτερο για να σώσει εγκλωβισμένους. Ακούστηκαν πολλές δικαιολογίες για την καθυστέρηση και υπάρχει σύγκρουση του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.

Ανάμεσα στις δικαιολογίες που ακούστηκαν, από αυτόκλητους συνήγορους της κυβέρνησης, ήταν ότι δεν μπορούσαν να πετάξουν τα ελικόπτερα λόγω… κακοκαιρίας. Μάλιστα. Τα παντός καιρού Super Puma τα καθήλωσε η βροχή. Τζάμπα τα λεφτά που δώσαμε, δηλαδή.

Επειδή αυτές οι αστείες δικαιολογίες δεν περνάνε σε στοιχειωδώς νοήμονες πολίτες, η κυβέρνηση άρχισε να αντιστρέφει την πραγματικότητα. «Κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν», λένε. Αλλά δεν έχουν κάνει καν τα στοιχειώδη.

Οπως αποκάλυψε χθες το documentonews.gr η Κομισιόν κινεί νομική διαδικασία κατά της Ελλάδας επειδή δεν συμμορφώθηκε σε οδηγία για αντιπλημμυρικά έργα.

Πήγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεσσαλία για να επιθεωρήσει τις καταστροφές από τις πλημμύρες. Με Σινούκ. Δηλαδή με ένα από τα ελικόπτερα που θα μπορούσαν να επιχειρούν στον απεγκλωβισμό ανθρώπων. Αλλα μεταφορικά μέσα δεν υπήρχαν; Φυσικά και υπήρχαν αλλά είναι θέμα σημειολογίας. Οι επικοινωνιολόγοι διευθύνουν την παράσταση.

Ο πρωθυπουργός έπρεπε να δείχνει μάχιμος. Τι πιο μάχιμο από ένα μεγάλο στρατιωτικό ελικόπτερο που πετάει πάνω από μια καταστροφή; Το σκηνικό συμπληρώνεται με σηκωμένα μανίκια και επιλογή των τόπων που πάτησε ο πρωθυπουργός.

Οι κάμερες τον ακολουθούσαν όταν ακουμπούσε με στοργή διασωθέντες. Επειδή έτσι είναι οι πρωθυπουργοί. Στοργικοί. Δεν έχει σημασία αν ο ίδιος είχε υποσχεθεί αντιπλημμυρική προστασία στην ίδια περιοχή το 2020.

Οταν συζητούσε σε όρθιες και καθιστές συσκέψεις με τοπικούς άρχοντες οι κάμερες ήταν εκεί επίσης. Επειδή ένας πρωθυπουργός είναι και επιχειρησιακός. «Εγώ δεν κρύφτηκα ποτέ, είμαι πάντα εδώ στα δύσκολα», είπε ο άνθρωπος που ήταν άφαντος όταν καιγόταν η Ελλάδα.

Είδαμε περίπου 60 φωτογραφίες από την επίσκεψη Μητσοτάκη στην πλημμυρισμένη Θεσσαλία. Δεν υπάρχει ούτε μία (!) που να δείχνει τον ίδιο και μια λακούβα με νερό. Καμία! Επειδή οι ακριβοί του επικοινωνιολόγοι δεν θέλουν να συνδεθεί η εικόνα του με καταστροφή.

Εχουν γεμίσει τα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ με αμέτρητες ποσότητες νερού που έχουν σκεπάσει τα πάντα. Ο πρωθυπουργός κατάφερε να πάει στις πλημμύρες και ταυτόχρονα να τις αποφύγει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter