Πλήττει τη Ρόδο η κακοκαιρία: Άνεμοι 10 μποφόρ και έντονες χαλαζοπτώσεις (Video)

Πλήττει τη Ρόδο η κακοκαιρία: Άνεμοι 10 μποφόρ και έντονες χαλαζοπτώσεις (Video)

Στη δύνη της κακοκαιρίας έχει βρεθεί τις τελευταίες ώρες το νησί της Ρόδου, αλλά και τα υπόλοιπα νησιά του νομού καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων έχουν αποκοπεί συγκοινωνιακά. Οι ριπές των ανέμων φτάνουν μέχρι τα 10 μποφόρ και όπως είναι φυσικό έχουν αποκοπεί όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια πλοίων και αεροπλάνων. Επιπλέον το νησί πλήττεται και από χαλαζοπτώσεις και βροχές.

Παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και Λύκεια, παρέμειναν κλειστά για σήμερα Παρασκευή, με απόφαση που εξέδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, ωστόσο τα μαθήματα, όπως διαβεβαιώνουν οι προϊστάμενοι εκπαίδευσης έγιναν με τηλεκπαίδευση.

Πτώσεις δέντρων και προβλήματα σε όλο το νησί

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, όλοι σχεδόν οι φωτεινοί σηματοδότες του κέντρου βρίσκονται εκτός λειτουργίας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η rodiaki.gr έχει δεχθεί μέχρι τώρα αρκετές κλήσεις για την απομάκρυνση κλαδιών και δέντρων που έχει τσακίσει η κακοκαιρία.

Δύο από αυτά στον Αρχάγγελο, ένα στο Παραδείσι, δύο στην Ιαλυσό και αρκετά κλαδιά εντός της πόλεως Ρόδου. Για τον λόγο αυτό, στο επιχειρησιακό κέντρο της Π.Υ Ρόδου, με εντολή του διοικητή της Υπηρεσίας κου Νικήτα Βενιού, έχει εγκατασταθεί και εκπρόσωπος του Δήμου της Ρόδου από την Υπηρεσία Πρασίνου έτσι ώστε να υπάρχει καλύτερος συντονισμός και στοχευμένες παρεμβάσεις από τις δύο υπηρεσίες σε ολόκληρο το νησί.

Πηγή: rodiaki.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter