Ποιο φαινόμενο απειλεί με… εκτόξευση την τιμή της σοκολάτας

Ποιο φαινόμενο απειλεί με… εκτόξευση την τιμή της σοκολάτας

Η σοκολάτα απειλείται από ένα φυσικό φαινόμενο, με τις τιμές του κακάο να παίρνουν την ανιούσα τις τελευταίες εβδομάδες στις παγκόσμιες αγορές.

Το βασικό συστατικό της παραγωγής σοκολάτας, το κακάο, έφτασε να πωλείται κατά 5,874 δολάρια ανά τόνο, ξεπερνώντας ένα ιστορικό ρεκόρ. Σύμφωνα με το BBC, το κόστος του κακάο έχει διπλασιαστεί σε σχέση με τις αρχές του 2024.

Αιτία, το καιρικό φαινόμενο «Ελ Νίνιο», το οποίο έχει οδηγήσει στο να «στεγνώσουν» οι καλλιέργειες λόγω ξηρασίας στη δυτική Αφρική και ιδίως στη Γκάνα και την Ακτή Ελεφαντοστού, τις χώρες με τη μεγαλύτερη παραγωγή παγκοσμίως.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Herseys, M. Buck  άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης της τιμής. «Κρίνοντας από το ότι οι τιμές του κακάο έχουν αυξηθεί, θα χρησιμοποιήσουμε κάθε εργαλείο της εργαλειοθήκης μας, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της τιμολόγησης, ως τρόπο διαχείρισης της κατάστασης».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι εκτιμήσεις της Mondelez, εταιρείας που διαχειρίζεται το εμπορικό σήμα της Cadbury, χαρακτηρίζοντας ως πρόκληση το αυξανόμενο κόστος των συστατικών παραγωγής, όπως το κακάο και η ζάχαρη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter