Ποιος είναι ο Βέμπερ πάνω στον οποίο «ποντάρει» ο Κυριάκος

Ποιος είναι ο Βέμπερ πάνω στον οποίο «ποντάρει» ο Κυριάκος

Πες μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι. Τελικά αποδεικνύεται ορθό! Γιατί, αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να κρύψει -ανεπιτυχώς- τα λόγια του λόγω προεκλογικής έξαρσης, ο ίδιος ο Μάνφρεντ Βέμπερ δεν τα μάσησε… Έπρεπε να διεκδικήσει την Κομισιόν για να βάλει «λίγο νερό στο κρασί του»… Λεκτικά εννοούμε πάντα! 

Ο Γερμανός Μάνφρεντ Βέμπερ, «φίλος» του Κυριάκου Μητσοτάκη, εξελέγη σήμερα επικεφαλής της ευρωπαϊκής δεξιάς στις ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2019 κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του κόμματος που πραγματοποιήθηκε στο Ελσίνκι, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα.

Μια αποστροφή του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κύρτσου σε συνέντευξή του σήμερα μας οδηγεί στο «who is who» του νέου επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Δεξιάς, του Μάνφρεντ Βέμπερ.

«Επιλέγουμε Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν, γιατί οι θέσεις του ταιριάζουν στην Ελλάδα», είπε ο κ. Κύρτσος και ας θυμηθούμε…

Ακραία νεοφιλελεύθερος, υποστηρικτής μιας ταξικής πολιτικής, ιδιαίτερα επικριτικός προς τη χώρα μας και την κυβέρνηση Τσίπρα (τον οποίο θεωρεί «κομμουνιστή»), θιασώτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά της παροχής κοινωνικών βοηθημάτων και παροχών, κατά του κουρέματος του ελληνικού χρέους και των ελαφρύνσεων. Και βέβαια υποστηρικτής της λιτότητας!

Αυτός είναι ο Μάνφρεντ Βέμπερ του οποίου οι δηλώσεις κατά της χώρας και ιδιαίτερα κατά των μη προνομιούχων, απασχόλησαν ιδιαίτερα την επικαιρότητα τον τελευταίο χρόνο. Ας θυμηθούμε:

  • Μακρόν σε Βέμπερ: Δεν μπορεί να υποστηρίζετε τη Μέρκελ και τον Όρμπαν ταυτόχρονα

Το ΕΛΚ πρέπει να επιλέξει μεταξύ της υποστήριξης της καγκελαρίου Μέρκελ ή του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, Β. Ορμπάν, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν από το Λουξεμβούργο, όπως γράφει το Spiegel.

Αυτή ήταν η απάντησή του στο ερώτημα εάν θα μπορούσε να υποστηρίξει τον Μάφρεντ Βέμπερ του ΕΛΚ στην υποψηφιότητά του για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

  • Οργή για τη δήλωση Βέμπερ περί “τελικής λύσης” στο προσφυγικό με ορολογία ναζί

Θύελλα αντιδράσεων τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και στα social media προκάλεσε η αναφορά του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ σε «τελική λύση» σε ό,τι αφορά την προσφυγική κρίση.

Η διατύπωσή του (στα γερμανικά «finale Lösung») θύμισε ανάλογη φράση των Ναζί για τους Εβραίους («Endlösung») και έγινεαντικείμενο δριμείας κριτικής.

  •  «Κλείνει το μάτι» στους ακροδεξιούς φίλους του

Ο κ. Βέμπερ τάσσεται κατά της περικοπής των επιδοτήσεων για χώρες οι οποίες αρνούνται να δεχτούν πρόσφυγες: «Αντί να συνδέονται αυτά τα θέματα θα πρέπει να αναζητηθούν κοινά αποδεκτές λύσεις». Ούτως ή άλλως κλείνει το μάτι στον Ορμπάν.

  •  Βέμπερ: Χρήση όπλων κατά των διακινητών προσφύγων

Και μπορεί να ακούγεται κάπως λογικό, αλλά σκεφτείτε να πέφτουν τουφεκιές μισοπέλαγα ανάμεσα σε εκατοντάδες μετανάστες…

  • Στηρίζει Μητσοτάκη και δεν το κρύβει – Το προτείνει μάλιστα

«Μια κυβέρνηση υπό τον κ. Μητσοτάκη θα ακολουθούσε μια φιλική προς τους επιχειρηματίες πολιτική και πολλοί επενδυτές θα το έβλεπαν αυτό ως ένα μήνυμα ελπίδας, ότι δηλαδή έρχεται μια κυβέρνηση η οποία εκτιμά την ιδιωτική πρωτοβουλία και προσκαλεί τους επενδυτές να έρθουν στην Ελλάδα». Μέχρι και tweet στα ελληνικά κάνει για να στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

  • Όχι στο κούρεμα του ελληνικού χρέους

«Τόσο η Ευρώπη όσο και η Γερμανία θα πρέπει να σταματήσουν να επιμένουν στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Από τη στιγμή που το ΔΝΤ εμμένει στο ενδεχόμενο κουρέματος, τότε θα πρέπει να το αφήσουμε να αποχωρήσει». Με άλλα λόγια να φύγει γιατί επιμένει στο κούρεμα!

  • «Η Γερμανία θα δώσει ελάφρυνση χρέους στην Ελλάδα, αλλά όχι σε αυτή την κυβέρνηση, αλλά σε μια άλλη κυβέρνηση»

Εδώ το τερμάτισε, αφού στην ουσία ο ακραία συντηρητικός και νεοφιλελεύθερος θέλει μόνον Κυριάκο Μητσοτάκη. Για το λόγο αυτό αλλάζει τη θέση του και διαφημίζει προεκλογικά τον εκλεκτό του.

  • «Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι έχει κομμουνιστή πρωθυπουργό»

Ναι, το είπε μετά από τη συνάντησή του με την επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον. Μπορεί να ακούγεται παρανοϊκό, ιδιαίτερα για έναν πολιτικό που διεκδικεί μεγάλα ευρωπαϊκά αξιώματα, αλλά ούτε καν να συγκρατηθεί δεν μπορεί! 

  • Όχι στο πακέτο παροχών στους συνταξιούχους πριν τα Χριστούγεννα

Αυτό το είπε, το 2017, πριν τα Χριστούγεννα καταγγέλλοντας μάλιστα «μονομερείς αποφάσεις, που κατέστρεψαν την εμπιστοσύνη» προς την ελληνική κυβέρνηση.

Μετά από όλα αυτά -και δεν είναι όλα- κανείς δεν απορεί με την ταύτιση της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Άδωνη Γεωργιάδη, του Μάκη Βορίδη και του Αντώνη Σαμαρά με τον ακροδεξιών και ταξικών αντιλήψεων, Μάνφρεντ Βέμπερ…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter