Ποιος Κυριάκος; Να σας πω λίγο για το «καραβάνι» της Ντόρας στον ΟΗΕ, το 2006;

Ποιος Κυριάκος; Να σας πω λίγο για το «καραβάνι» της Ντόρας στον ΟΗΕ, το 2006;

Ξέρετε τι θυμάμαι κάθε χρόνο τέτοιες μέρες όταν ταξιδεύει έλληνας πρωθυπουργός στη Νέα Υόρκη για την ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ; Το «καραβάνι» της Ντόρας, το 2006. 118 άτομα είχε πάρει μαζί της, η αθεόφοβη, ως υπουργός Εξωτερικών στη Νέα Υόρκη, μεταξύ των οποίων τρεις συγγενείς με το ίδιο επίθετο, ο 28χρονος, τότε, γιος της Κώστας Μπακογιάννης και ο κουμπάρος της, Βαγγέλης Μαρινάκης σε ρόλο συμβούλου.

*** Οι παλιοί τα ξέρετε. Οι νέοι; Να μην μάθουν αυτή τη χρυσή σελίδα στη διπλωματική ιστορία της χώρας; Που να σας πω και την ιστορία με τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ την περίοδο 1990-1993. «Φαγοπότι» κανονικό.

*** Και που λέτε, για να καταλάβετε το μέγεθος της ελληνικής αποστολής, η χώρα μας είχε διπλάσιο αριθμό ατόμων από τη Γαλλία και τετραπλάσια από την Πορτογαλία. Αν τους ψάξεις έναν έναν τον κατάλογο, είμαι σίγουρη ότι θα βγουν όχι «λαβράκια», αλλά «καρχαρίες». Αλλά άντε βρες χρόνο να τους ξεψαχνίσεις.

*** Το θέμα είχε έρθει ξανά στο φως της δημοσιότητας, δεν θυμάμαι για ποιον λόγο, το 2019, με τον απαραίτητο χαμούλη στα social media και γρήγορα πήρε επίσημη υπόσταση όταν ο Γιώργος Κατρούγκαλος της το είπε face to face. Ξέρετε τι είπε για τον διορισμό του νυν δημάρχου Αθηναίων ως σύμβουλο στο ΥΠΕΞ, ότι «είχε τελειώσει το Harvard». Κι άρα τι; Αυτό νομιμοποιεί τη μητέρα να διορίζει τον γιο επειδή τελείωσε το Harvard;

*** Για τον δε Βαγγέλη Μαρινάκη είπε ότι απλά πήρε μια κάρτα για να παρακολουθήσει τη συνεδρίαση. Ως σύμβουλος επαναλαμβάνω.

*** Και ενώ ο Γιώργος Κατρούγκαλος καταγγέλλει την οικογενειοκρατία η Ντόρα Μπακογιάννη του απαντά πως «αν μη τι άλλο όλοι στην οικογένεια Μητσοτάκη έχουν εκλεγεί». Δηλαδή, οι Γεώργιος Μητσοτάκης, Ευτέρπη Μητσοτάκη και Κατερίνα Μητσοτάκη, τα ονόματα των οποίων φιλοξενούνται στον κατάλογο της ελληνικής αποστολής που ταξίδεψε στις ΗΠΑ και δημοσίευσε ο ίδιος ο ΟΗΕ, ταξίδεψαν ως εκλεγμένοι; Τι εκλεγμένοι; Μήπως θεωρείται εκλεγμένος οποιοσδήποτε φέρει το όνομα Μητσοτάκη; Μήπως είναι κάτι σαν τίτλος τιμής; Λέω δεν ξέρω.

*** Μπόνους η αντίδραση του Γιώργου Κουβαρά μόλις καταλαβαίνει τι πάει να πει ο Γιώργος Κατρούγκαλος και το υφάκι της Ντόρας.

*** Και για να σοβαρευτούμε λιγάκι, όσο μπορεί κάποια να είναι σοβαρή όταν θυμάται τέτοια τραγελαφικά σκηνικά, το «καραβάνι» της Ντόρας Μπακογιάννης αποτελεί ένα πρώτης τάξεως απόδειξη γιατί χρεοκόπησε η χώρα, αλλά και επιβεβαιώνει την οικογενειοκρατία που τρώει χρόνια τώρα, σαν σαράκι, την πολιτική ζωή του τόπου.

*** Ο Μητσοτάκης έδωσε συνέντευξη στο Bloomberg και μίλησε για την εποχή που ήταν πρόσφυγας… στο Παρίσι. Γιατί γελάτε κύριοι;

 

*** Τα μάθατε ιδιωτικοποιεί και τη ΔΕΗ ο Μητσοτάκης. Αιφνιδιαστικά μάθαμε ότι αποφασίστηκε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 750 εκατ. ευρώ και ουσιαστικά η Πολιτεία χάνει τον έλεγχο. Όπως έγινε και με την Πειραιώς. Έτσι, μετά το ξεπούλημα ολόκληρου του ποσοστού του δημοσίου στο Δίκτυο φυσικού αερίου (ΔΕΠΑ Υποδομών) και το ξεπούλημα του 49% του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρισμού (ΔΕΔΔΗΕ), έρχεται και η σειρά της ΔΕΗ, μιας εταιρίας στρατηγικού χαρακτήρα που καμία χώρα στον πλανήτη δεν θα έπρεπε να ξεπουλά.
Και θα υπάρχει και συνέχεια. Θα τα ξεπουλήσουν όλα. Ό,τι μπορούν και για όσο μπορούν.
Φεύγοντας, γιατί κάποια στιγμή θα φύγουν, δεν θα έχουν αφήσει ούτε πόμολο στη θέση του.

*** Υπό το αβάσταχτο, όπως αποδείχθηκε, βάρος της κοινωνικής κατακραυγής η efood υποχρεώθηκε όχι μόνο να βάλει ξανά στο συρτάρι το πλάνο περί συνεργατών, αλλά να μετατρέψει όλες τις 3μηνες συμβάσεις που είχε με τους διανομείς σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. Τέτοια ήττα δεν ξανάγινε. Έπεσε ο νόμος Χατζηδάκη στην πράξη.
Η νίκη είναι αρχικά των social media και φυσικά των ίδιων των εργαζομένων που βγήκαν στους δρόμους και διεκδίκησαν το αυτονόητο.
Μπράβο και πάλι μπράβο…

*** Η συντριπτική πλειονότητα των φτωχών νοικοκυριών και ένα πολύ μεγάλο ποσοστό μη φτωχών αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της στέρησης βασικών αγαθών και υπηρεσιών.
Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για την υλική στέρηση το 2020, προκύπτει ότι το 96,7% των φτωχών νοικοκυριών και το 40,8% των μη φτωχών δηλώνει οικονομική δυσκολία να καλύψει έκτακτες, αλλά αναγκαίες δαπάνες, ύψους περίπου 395 ευρώ.
Έρχονται και οι ανατιμήσεις… Βζιιιιν η οικονομιάρα μας.

*** Τον αρνητή πατέρα στη Θέρμη που έβγαλε πρόστιμο 2,7 εκατ. ευρώ, έτσι από μόνος του, στη διευθύντρια του σχολείου του γιου του φαντάζομαι κάπου θα τον πήρε το μάτι σας. Ο κύριος αυτός είπε ότι έχει κάνει, λέει, ανάκληση των «αντιπροσώπων» και δεν αναγνωρίζει καμιά νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική εξουσία. Πιστεύει ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, όπως θέλει, όποτε θέλει χωρίς να έχει κανένα νομικό κόστος.
Κάτι τέτοια δεν υπέγραφαν και οι οπαδοί του Σώρρα και δεν πλήρωναν την εφορία και μετά τα έδωσαν διπλά και τρίδιπλα;

Η ΝΤΑΜΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter