Πολάκης κατά συστήματος Σημίτη: Η «ρύθμιση» του 1998 που έφερε την έκρηξη της φαρμακευτικής δαπάνης

Πολάκης κατά συστήματος Σημίτη: Η «ρύθμιση» του 1998 που έφερε την έκρηξη της φαρμακευτικής δαπάνης

Με μια ανάρτησή του στο Facebook o αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης μας θυμίζει τα έργα και τις ημέρες του συστήματος Σημίτη με την έκρηξη της φαρμακευτικής δαπάνης από το 1998 ς το 2008-9 που από 1,65 δις. ανέβηκε στα 8,7 δισεκατομμύρια ευρώ!

Ο κ. Πολάκης επισημαίνει το κομβικό σημείο που αποτελεί μία ρύθμιση -παρά τις προειδοποιήσεις – που θα αύξανε απρόβλεπτα τη φαρμακευτική δαπάνη καθώς η βιομηχανία θα είχε τεράστιο περιθώριο «προώθησης» των προϊόντων της!

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτηση του κυρίου Πολάκη

Μια μικρή συμβολή στην κουβέντα που γίνεται αυτές τις μέρες και την αγωνιώδη προσπάθεια όλου του συστήματος των ΜΜΕ που σε συγχορδία με το -εναπομείναν-εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ και το σύστημα Μητσοτάκη να ισχυριστούν ότι αποτελεί ύβρη και υπερβολή των δικαστών οποιαδήποτε έρευνα αφορά τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τη διακυβέρνησή του.

Στο παρακάτω διάγραμμα (φωτο1) φαίνεται πως η έκρηξη της φαρμακευτικής δαπάνης στη χώρα μας έγινε το 1998. Ενώ η δαπάνη ανέβαινε ομαλά με βάση τις νέες ανάγκες, θεραπείες και φάρμακα που έμπαιναν στην κυκλοφορία από το 1998 και μετά η άνοδος είναι εκθετική φτάνοντας από 1,65 δις. ευρώ το 1998 τα 8,7 δις. ευρώ το 2008-9, έχοντας ξεπεράσει τα 5 δις. από το 2004!!!!

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΤΟΤΕ ;;;;

Μα η νομοθετική ρύθμιση (πρώτα με ΠΝΠ και μετά με νόμο) για την κατάργηση των ειδικών φόρων στο φάρμακο (υπέρ ΕΟΦ , Τσαυ, ταμείων κλπ) την οποία εισηγήθηκε και πέρασε ο κύριος Κοσμίδης (γεν. Γραμ. της κυβέρνησης τότε εκ των στενών συνεργατών του κυρίου Σημίτη ) με τον κύριο Γείτονα Υπ. υγείας.

Αυτή η ρύθμιση έγινε ΠΑΡΑ τις προειδοποιήσεις από στελέχη της εποχής στο χώρο του φαρμάκου πως μια τέτοια ρύθμιση θα αύξανε απρόβλεπτα τη φαρμακευτική δαπάνη καθώς η βιομηχανία θα είχε τεράστιο περιθώριο “προώθησης” ….. των προϊόντων της ….ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ!!!

Ε λοιπόν, ούτε αυτό το είχε καταλάβει το ιερό τοτέμ του εκσυγχρονισμού ο Κώστας Σημίτης;;;

ΥΓ. Ο κος Σημίτης ήταν υπουργός εμπορίου το 1995 όταν είχε πρώτο εισηγηθεί τη ρύθμιση αυτή ο κος Κοσμίδης που δεν έγινε τότε λόγω παραίτησής του. Δείτε τις φωτογραφίες 2,3,4 από συνέντευξη του Κοσμίδη στα ΝΕΑ που τα επιβεβαιώνει αυτά.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2193295380913931&id=100007004708966

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter