Πολάκης: Κυρία Βόζεμπεργκ, ο κ. Κυμπουρόπουλος βρίσκεται στο ίδιο ύψος με όλους μας

Πολάκης: Κυρία Βόζεμπεργκ, ο κ. Κυμπουρόπουλος βρίσκεται στο ίδιο ύψος με όλους μας

Την προσβλητική δήλωση της Ελίζας Βόζεμπεργκ κατά του Στέλιου Κυμπουρόπουλου στηλίτευσε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, δηλώνοντας παράλληλα τον αμέριστο σεβασμό του στους ανθρώπους με αναπηρία, θέση την οποία έχει υπηρετήσει και με την ιδιότητα του γιατρού.

«Ξεκαθαρίζω και πάλι ενώπιόν σας και ενώπιον του ελληνικού λαού που μας παρακολουθεί: Οι συμπολίτες μας που είτε γεννήθηκαν με κάποια ασθένεια ή αναπηρία ή άλλη εγγενή αδυναμία, είτε την απέκτησαν στην διάρκεια του βίου τους, έχουν τον αμέριστο σεβασμό μου. Ξέρω καλά τον αγώνα τους. Γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι χρειάζεται να προσπαθούν κάθε μέρα, κάθε λεπτό για πράγματα που για τους άλλους είναι αυτονόητα. Και όταν τα πετυχαίνουν πρέπει να είναι διπλά και τριπλά περήφανοι και οι ίδιοι και οι οικογένειές τους και όλοι εμείς που τους έχουμε δίπλα μας και που αύριο μπορεί να βρεθούμε στην ίδια θέση από κάποιο τυχαίο γεγονός. Είναι τιμή μας και είναι χρέος όλων μας, καθενός εκ της θέσεως του, να συνδράμει και να στηρίζει τους ανθρώπους που η φύση ή η τύχη μπορεί να αδίκησε ως προς κάποια σημεία. Όχι με οίκτο, αλλά με σεβασμό. Γιατί αυτό αξίζουν και αυτό δικαιούνται» είπε ο Π. Πολάκης και πρόσθεσε ότι με γνώμονα τα παραπάνω λειτουργούσε και ως γιατρός για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων με προβλήματα υγείας.

Επανέλαβε δε ότι αντιμετώπισε ως ισότιμο πολιτικό συνομιλητή τον κ. Κυμπουρόπουλο. «Αντίθετα από τα στελέχη της ΝΔ και τα συστημικά ΜΜΕ, τα οποία για να εργαλειοποιήσουν πολιτικά και επικοινωνιακά τον κ. Κυμπουρόπουλο και το πρόβλημα υγείας του έφθασαν στο σημείο – το οποίο καταδεικνύει και την υφέρπουσα ρατσιστική τους αντίληψη για τα ΑΜΕΑ – να προτάσσουν σιωπηλά τον οίκτο, παρουσιάζοντας αυτόν ως «μειονεκτικό» και «ανήμπορο» που δέχθηκε άδικη επίθεση από τον ¨αήθη¨ Πολάκη» είπε, υπενθυμίζοντας την ακατανόητη δήλωση της κας Βόζεμπεργκ: «Ο Πολάκης ας επιτεθεί σ’ έναν άνθρωπο που στέκεται στο ίδιο ύψος μ’ αυτόν».

Επ’ αυτού, σχολίασε: «Κυρία Βόζεμπεργκ, να σας ενημερώσω από αυτό το βήμα ότι ο κ. Κυμπουρόπουλος βρίσκεται στο ίδιο ύψος με όλους μας. Και επειδή ακριβώς το πιστεύω ακράδαντα, γι’ αυτό εξέφρασα την πολιτική διαφωνία μου με το σχόλιό του. Το ότι διαφωνώ με τις ιδεολογικές του αντιλήψεις δεν μειώνει σε τίποτε τον σεβασμό μου γι’ αυτόν και για όσα έχει επιτύχει κόντρα σε όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει καθημερινά».

Διαβάστε ακόμη: Απάντηση Πολάκη σε Μητσοτάκη στη… γλώσσα των offshore: Την ομιλία σου την έγραψε ο beneficial owner της ΝΔ

Πολάκης σε Μητσοτάκη: Ποιος είμαι, ποιος είσαι

Η μαντινάδα του Πολάκη στον Μητσοτάκη: «Πάντα ψηλά στέκει η κορφή…»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter