Πολάκης για αποκάλυψη Documento: Ζούμε την κατάπτωση του κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας

Πολάκης για αποκάλυψη Documento: Ζούμε την κατάπτωση του κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη εξαπολύει ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, στο φόντο των αποκαλύψεων του Documento για αρχειοθέτηση του παράνομου πρωθυπουργικού πόθεν έσχες μαζί με εκείνο του διαβοήτου για την πλούσια «δράση» του Ανδρέα Πάτση, γεγονός που θέτει εν αμφιβόλω την δράση της Επιτροπής Πόθεν Έσχες συνολικά.

«Ζούμε την κατάπτωση του κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας. Το ανακριβές πόθεν έσχες του πρωθυπουργικού ζεύγους, για το οποίο είχα απευθυνθεί στην Επιτροπή Πόθεν έσχες της Βουλής μετά από τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento, αρχειοθετήθηκε σε μια διαδικασία του σωρού», επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Παύλος Πολάκης και καταλήγει ως εξής στην παρέμβασή του: «Δεν πρόκειται απλώς για εμπαιγμό αλλά για κατάλυση των θεσμών. Ο κατήφορος πρέπει να σταματήσει και η Δικαιοσύνη να κάνει όσα πρέπει».

Ακολουθεί η δήλωση του Παύλου Πολάκη:

Ζούμε την κατάπτωση του κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας. Το ανακριβές πόθεν έσχες του πρωθυπουργικού ζεύγους, για το οποίο είχα απευθυνθεί στην Επιτροπή Πόθεν έσχες της Βουλής μετά από τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento, αρχειοθετήθηκε σε μια διαδικασία του σωρού.

Τα μέλη της Επιτροπής ψήφισαν την αρχειοθέτηση ανάμεσα σε 1075 άλλες υποθέσεις που ουδέποτε συζητήθηκαν. Τα ονόματα μάλιστα των ελεγχόμενων ήταν καλυμμένα όπως και το ΑΦΜ τους. Προκειμένου απ ο, τι φαίνεται να καλύψουν τον Μητσοτάκη αρχειοθέτησαν στην ίδια διαδικασία και την υπόθεση Πάτση.

Ο Μητσοτάκης δεν είχε δηλώσει την οικογενειακή εταιρεία στη Γαλλία όπως και ο Πατσης. Το προκλητικό είναι ότι ο ίδιος ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κύριος Βασίλης Παππαδάς, ο οποίος εισηγήθηκε σήμερα την δίωξη Πάτση και γιατί απέκρυψε εταιρείες και γιατί κατείχε παράνομα εξωχωριες εταιρειες,ήταν ο ίδιος που τον Σεπτέμβριο είχε εισηγηθεί ακριβώς το αντίθετο για τον Πάτση και τον Μητσοτάκη για το ανακριβές πόθεν έσχες τους. Προφανώς υπολόγιζαν στην ανωνυμία και την κοροϊδία, αλλά τους παρέσυρε το τσουνάμι των αποκαλύψεων Πάτση.

Δεν πρόκειται απλώς για εμπαιγμό αλλά για κατάλυση των θεσμών. Ο κατήφορος πρέπει να σταματήσει και η Δικαιοσύνη να κάνει όσα πρέπει.

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό: Αρχειοθέτησαν το παράνομο πρωθυπουργικό πόθεν έσχες μαζί με του Πάτση αφού κάλυψαν τα στοιχεία στα έγγραφα

Κώστας Βαξεβάνης: Να παραιτηθεί η Επιτροπή Πόθεν Έσχες και να ελεγχθεί ποινικά

Πολάκης: Να ανοίξει ξανά το πόθεν έσχες Μητσοτάκη που αρχειοθετήθηκε με τη μέθοδο Πάτση

Επιτροπή πόθεν έσχες: «Κόλαφος» η εισήγηση του αντεισαγγελέα ΑΠ για Πάτση – Βαρύς ο πέλεκυς για το κοινοβουλευτικό «κοράκι»

Οι αποκαλύψεις επιβάλλουν να ανοίξει εκ νέου η υπόθεση Μητσοτάκη-Γκραμπόφσκι

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter