Πόλεμος στην Ουκρανία: Άγνωστοι επιτέθηκαν με μπογιές κατά του νομπελίστα δημοσιογράφου Ντμίτρι Μουράτοφ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Άγνωστοι επιτέθηκαν με μπογιές κατά του νομπελίστα δημοσιογράφου Ντμίτρι Μουράτοφ
Πηγή φωτογραφίας: Twitter

Άγνωστοι επιτέθηκαν με κόκκινη μπογιά στον εκδότη της ιστορικής ανεξάρτητης εφημερίδας Novaya Gazeta και βραβευμένο με Νόμπελ Ειρήνης, Ντμίτρι Μουράτοφ.

 Ο Ντμίτρι Μουράτοφ είχε επιβιβαστεί στο τρένο από τη Μόσχα με προορισμό τη Σαμάρα, όταν άγνωστοι πέταξαν στην καμπίνα του κόκκινες μπογιές, ενώ του επιτέθηκαν και φραστικά φωνάζωντας: «Μουράτοφ, ορίστε ένα για τα αγόρια μας».

Ο ίδιος ο Μουράτοφ ανέφερε αργότερα ότι οι μπογιές του προκάλεσαν ερεθισμό στα μάτια, ενώ λέρωσαν και το βαγόνι στο οποίο επέβαινε. Η αναχώρηση του τρένου καθυστέρησε για 30 λεπτά.

Συγκεκριμένα, ο εκδότης της Novaya Gazeta ανέφερε:

«Έριξαν λαδομπογιά με ασετόν στην καμπίνα. Τα μάτια μου καίγονται τρομερά. <…> Φώναξε : ”Μουράτοφ, ορίστε ένα για τα αγόρια μας”.»

Η επίθεση έρχεται την ίδια ημέρα με την ανακοίνωση από τους δημοσιογράφους της εφημερίδας ότι ξεκινούν ένα νέο μέσο ενημέρωσης στην Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Μαρτίου η ανεξάρτητη ρωσική εφημερίδα Novaya Gazeta ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την έκδοσή της έως το τέλος της «ειδικής επιχείρησης» στην Ουκρανία. Με ένα θέμα στην κορυφή της ιστοσελίδας υπό τον σύντομο τίτλο: «Αναστέλλουμε τις εργασίες – Δήλωση των συντακτών της Novaya Gazeta», είχε κάνει γνωστή της απόφαση της.

Ο Μουράτοφ αφιέρωσε το βραβείο Νόμπελ που κέρδισε στη μνήμη των έξι δημοσιογράφων της εφημερίδας που δολοφονήθηκαν λόγω της δουλειάς τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter