Πόλεμος στην Ουκρανία: Μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων από τη Ρωσία – Τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων από τη Ρωσία – Τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Συνεχίζεται το ρωσικό σφυροκόπημα ενεργειακών υποδομών στην Ουκρανία, «βυθίζοντας» στο σκοτάδι μεγάλες περιοχές της χώρας αλλά και της γειτονικής Μολδαβίας, με τον τραγικό απολογισμό των πυραυλικών επιθέσεων να ανέρχεται τρεις νεκρούς και είκοσι τραυματίες.

Όπως μεταδίδει το Reuters, νωρίτερα, ήχησαν προειδοποιητικές σειρήνες για αεροπορική επιδρομή σε όλη τη χώρα, ενώ το ίδιο δημοσίευμα επικαλούμενο τον δήμαρχο του Κιέβου, Βίταλι Κλίτσκο, αναφέρει ότι σημειώθηκαν εκρήξεις στα περίχωρα του Κιέβου και σε άλλες πόλεις. Σύμφωνα επίσης με τον επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου Ολεξίι Κουλέμπα, ολόκληρη η περιοχή της πρωτεύουσας έμεινε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Παράλληλα, ο δήμαρχος της Λβιβ κάλεσε τους πολίτες να σπεύσουν στα καταφύγια.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι για την εξασφάλιση της ενεργειακής τροφοδοσίας θα δημιουργηθούν ειδικά κέντρα τα οποία θα παρέχουν ενέργεια σε περίπτωση που τα ρωσικά βλήματα χτυπήσουν και πάλι ενεργειακές υποδομές.

Την ίδια στιγμή, ηουκρανική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Energoatom ανακοίνωσε ότι λόγω των προβλημάτων στο σύστημα παροχής ενέργειας, όλες οι πυρηνικές μονάδες έχουν κλείσει, μεταξύ αυτών και αυτές στη Ζαπορίζια.

Νωρίτερα, η Energoatom έχει αναφέρει πως μονάδες του πυρηνικού σταθμού Πιβντενουκραϊνσκ στη νότια Ουκρανία διέκοψαν τη λειτουργία τους.

Επίσης, μονάδες του πυρηνικού σταθμού Χμελνίτσκι στο δυτικό τμήμα της Ουκρανίας αποσυνδέθηκαν από το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης Σέρχι Χαμάλι. Τμήματα αυτής της περιοχής έχουν επίσης αποσυνδεθεί από το δίκτυο ηλεκτροδότησης και βρίσκονται χωρίς παροχή νερού.

Μπλακ άουτ στη Μολδαβία

Τα ενεργειακά προβλήματα στην Ουκρανία επηρεάζουν κι άλλες χώρες, τις οποίες τροφοδοτεί το Κίεβο. Ο αντιπρόεδρος της μολδαβικής κυβέρνησης και υπουργός Υποδομών Αντρέι Σπίνου έκανε λόγο για «μαζικά μπλακ άουτ» στη χώρα του, όπως έγραψε σε σχετική του ανάρτηση στο Twitter. «Η Moldelectrica TSO (διαχειριστής συστήματος μεταφοράς), εργάζεται για να επανασυνδέσει την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε περισσότερο από το 50% της χώρας», συμπλήρωσε.

Διακοπές ηλεκτροδότησης αναφέρθηκαν επίσης στην αποσχισθείσα περιοχή της Υπερδνειστερίας, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το τοπικό υπουργείο Εσωτερικών. Αργότερα αποκαταστάθηκε η ισχύς στην Τιρασπόλ, την πρωτεύουσα της περιοχής.

Πηγή: Reuters

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Απόλυτη φρίκη από πυραυλική επίθεση με τουλάχιστον 23 νεκρούς στη Ζαπορίζια – Σκληρές εικόνες (Video)

Μολδαβία: Γενικό μπλακ άουτ μετά το ρωσικό «σφυροκόπημα» στην Ουκρανία

ΟΗΕ: Καταδίκη Γκουτέρες στη ρωσική πυραυλική επίθεση κατά της Οδησσού

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter