Μολδαβία: Γενικό μπλακ άουτ μετά το ρωσικό «σφυροκόπημα» στην Ουκρανία

Μολδαβία: Γενικό μπλακ άουτ μετά το ρωσικό «σφυροκόπημα» στην Ουκρανία

Αντιμέτωπη με μαζικές διακοπές ρεύματος διάρκειας τουλάχιστον μιας ώρας βρέθηκε την Τρίτη η Μολδαβία, μετά τις τελευταίες πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Ρωσικοί πύραυλοι εκτοξεύθηκαν σε όλη την Ουκρανία την Τρίτη, πλήττοντας πολίτες και κρίσιμες υποδομές. Αυτό επηρέασε τη γειτονική της Μολδαβία, καθώς μία από τις γραμμές ηλεκτροδότησης της αποσυνδέθηκε αυτόματα ως μέτρο ασφαλείας.

«Αυτό οδήγησε σε μαζικές διακοπές ρεύματος σε ολόκληρη τη χώρα», έγραψε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Μολδαβίας Αντρέι Σπίνου στο κανάλι του στο Telegram.

https://twitter.com/USCivilDefense4/status/1592542926080548867

Ο Σπίνου διευκρίνισε πως η γραμμή δεν υπέστη ζημιά και δήλωσε αργότερα ότι η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος έχει αποκατασταθεί στις περισσότερες περιοχές.

«Η επιθετικότητα της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας επηρεάζει άμεσα και τη χώρα μας», δήλωσε ο Σπίνου. «Οι κίνδυνοι διακοπής της ηλεκτροδότησης παραμένουν υψηλοί. Οποιοδήποτε ρωσικό χτύπημα κατά των ουκρανικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής μπορεί να οδηγήσει σε επανάληψη της σημερινής κατάστασης», εξήγησε o ίδιος.

Πηγή: Euronews, AFP

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σειρά εκρήξεων στο Κίεβο-Ηχούν και πάλι οι σειρήνες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter