Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικές μονάδες προσπαθούν να προελάσουν στο Ντονμπάς – Βομβαρδισμοί σε ολόκληρη τη χώρα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικές μονάδες προσπαθούν να προελάσουν στο Ντονμπάς – Βομβαρδισμοί σε ολόκληρη τη χώρα

Κλιμακώνει τις επιθέσεις ο ρωσικός στρατός, λίγες μόνο ώρες αφότου o Βλαντιμίρ Πούτιν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ζητώντας από τη Δύση να σταματήσει να εξοπλίζει το Κίεβο αλλά και μετά την εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να απαγορεύσει στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις να αγοράζουν ρωσικό πετρέλαιο προβλέποντας το σταδιακό τερματισμό της κατανάλωσής του από τις χώρες στο πλαίσιο του έκτου πακέτου κυρώσεων προς τη Μόσχα. 

Μονάδες του στρατού της Ρωσίας αποπειρώνται να προωθηθούν περαιτέρω στην περιοχή Ντονμπάς (ανατολικά) από τον βορρά, για να περικυκλώσουν ουκρανικές δυνάμεις εκεί, ανέφερε χθες το ουκρανικό γενικό επιτελείο.

Mονάδες τεθωρακισμένων, πεζικού και αλεξιπτωτιστών έπληξαν στόχους στη γραμμή του μετώπου μεταξύ της Ιζιούμ και της Μπάρβενκοφ, σημείωσε.

Για να υποστηρίξουν την προέλασή τους, «οι εισβολείς μετακίνησαν συστοιχίες βαρέων ολμοβόλων 240 χιλιοστών Τιουλπάν και εκτοξευτήρες πολλαπλών ρουκετών Σμιρτς από την περιοχή Μπιέλγκοροντ σε αυτή της Ιζιούμ», πάντα κατά το ουκρανικό γενικό επιτελείο.

Ρωσικές μονάδες επιτίθενται επίσης στις πόλεις Λίμαν, Σεβεροντονιέτσκ, Ποπάσνα, Αβντιίβκα, Κουράχοβα καθώς επίσης και στην πόλη Βινιτσκά, 300 χιλιόμετρα ανατολικά του Λβιβ, αλλά πάντα στα κεντροδυτικά της Ουκρανίας, καθώς και την πόλη Νταλίντσκα, στην περιοχή Κιροβόχραντσκα, στα κεντρικά της χώρας, πάνω από το Μικολάιβ.

Επιθέσεις δέχθηκε για μία ακόμη μέρα η Οδησσός, γεγονός που δείχνει ότι η Μόσχα διατηρεί τις βλέψεις της για τον πλήρη αποκλεισμό της Ουκρανίας από τη Μαύρη Θάλασσα.

Δεκάδες άμαχοι νεκροί στο Ντονέτσκ

Παράλληλα, οι ρωσικές επιθέσεις στην περιφέρεια του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία σκότωσαν 21 αμάχους και τραυμάτισαν 27, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας Πάβλο Κιριλένκο σε διαδικτυακή ανάρτηση.

Ο Κιριλένκο είπε ότι ο αριθμός, ο οποίος περιλαμβάνει 10 νεκρούς σε εργοστάσιο οπτάνθρακα στην πόλη Αβντιίβκα που αναφέρθηκαν νωρίτερα, ήταν ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός θανάτων στην περιοχή μετά την επίθεση τον περασμένο μήνα σε σιδηροδρομικό σταθμό στην πόλη Κραματόρσκ. Περισσότεροι από 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αυτή την επίθεση.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter