Πορτογαλία: Αποστολή πρόσθετου στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία

Πορτογαλία: Αποστολή πρόσθετου στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία

«Η Πορτογαλία έχει ήδη στείλει περισσότερους από 60, 70 τόνους πολεμικού υλικού στην Ουκρανία και θα στείλει κι άλλο σύντομα», ανέφερε ο Ζοάο Γκόμες Κραβίνιο, ο Πορτογάλος υπουργός Εξωτερικών.

Μιλώντας σε πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης κατά την άφιξή του στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει σε συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, ο Κραβίνιο γνωστοποίησε την απόφαση της χώρας του να «σύντομα» πρόσθετο στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία λέγοντας πως πρόκειται για «εξοπλισμό προστασίας αλλά και εξοπλισμό επίθεσης», πρόσθεσε.

Η Πορτογαλία είχε ήδη ανακοινώσει στα τέλη Φεβρουαρίου την αποστολή στην Ουκρανία «γιλέκων, κράνων, γυαλιών νυχτερινής όρασης, χειροβομβίδων, πυρομαχικών διαφόρων διαμετρημάτων» και «αυτόματων τυφεκίων G3» είπε συμπληρώνοντας τις δηλώσεις του ο επικεφαλής της πορτογαλικής διπλωματίας.

Η Πορτογαλία προέβη επίσης την Τρίτη στην αποκύρηξη δέκα εργαζομένων της ρωσικής πρεσβείας ως «personae non gratae» αποδίδοντας τους «δραστηριότητες αντίθετες προς την εθνική ασφάλεια» και «το διπλωματικό τους καθεστώς».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter