Πορτογαλία: Το λάθος στην απομαγνητοφώνηση που οδήγησε σε παραίτηση τον Κόστα

Πορτογαλία: Το λάθος στην απομαγνητοφώνηση που οδήγησε σε παραίτηση τον Κόστα

Σε ένα πρωτοφανές λάθος φαίνεται ότι επέπεσαν οι αρχές της Πορτογαλίας αφού αναφέρεται ότι παραδέχτηκαν πώς διέπραξαν ένα λάθος το οποίο κόστισε τη θέση του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Αντόνιο Κόστα.

Η Εισαγγελία της Πορτογαλίας φέρεται να μπέρδεψε το όνομα του πρωθυπουργού Αντόνιο Κόστα με αυτό του υπουργού Οικονομίας Αντόνιο Κόστα Σίλβα, στη μεταγραφή των υποκλαπεισών συνομιλιών κατά τη διερεύνηση της «Επιχείρησης Influencer», που οδήγησαν στην πτώση της πορτογαλικής κυβέρνησης την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Κόστα παραιτήθηκε την προηγούμενη Τρίτη μετά από έρευνα για διαφθορά που φάνηκε να εμπλέκει τον αρχηγό του επιτελείου του και έναν από τους υπουργούς του. Αυτό λέει ο δικηγόρος ενός εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση, ο οποίος αποκάλυψε ότι το λάθος εντοπίστηκε κατά την ανάκριση και ισχυρίστηκε ότι οι εισαγγελείς αναγνώρισαν το λάθος τους.
Δεν υπάρχει ακόμη κανένα δημόσιο σχόλιο από το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα ή το Ανώτατο Δικαστήριο της Πορτογαλίας.

Ο ίδιος, ήταν στη διακυβέρνηση της Πορτογαλίας από το 2015 και κέρδισε συντριπτικά στις εκλογές μόλις πέρυσι. Ωστόσο, παραιτήθηκε αμέσως μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου που συνοδεύτηκε από μεγάλη αστυνομική επιδρομή και σύλληψη του αρχηγού του προσωπικού του μαζί με άλλα τέσσερα άτομα και έναν από τους υπουργούς του που κατονομάστηκαν ως ύποπτοι.

Χρειάστηκε μόνο λίγες ώρες για να κάνει διάγγελμα ο πρωθυπουργός και να πει ότι, ενώ υπερασπίζεται την αθωότητά του, δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση του. Αναμένεται να παραμείνει προσωρινός πρωθυπουργός μέχρι τις νέες εκλογές τον Μάρτιο.

Ο ανακριτής δικαστής διέταξε επιδρομές και συλλήψεις για τη διαφθορά εκλεγμένων αξιωματούχων και άσκηση επιρροής σχετικά με παραχωρήσεις ορυχείων λιθίου κοντά στα βόρεια σύνορα της Πορτογαλίας με την Ισπανία και σχέδια για ένα πράσινο εργοστάσιο υδρογόνου και κέντρο δεδομένων στο Σινές στη νότια ακτή της Πορτογαλίας.

Διαβάστε επίσης: Πορτογαλία: Πρόωρες εκλογές τον Μάρτιο – Κούρσα διαδοχής στο Σοσιαλιστικό Κόμμα

Πορτογαλία: Το 67,8% θέλει πρόωρες εκλογές μετά την παραίτηση Κόστα

Πορτογαλία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα – Ερευνάται από την Εισαγγελία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter