Πώς σχολίασαν τα γερμανικά ΜΜΕ το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα

Πώς σχολίασαν τα γερμανικά ΜΜΕ το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα

Τα γερμανικά ΜΜΕ καταγράφουν ως «σαφή» την εντολή των ψηφοφόρων στον Κυριάκο Μητσοτάκη «για συνέχιση της μονοκομματικής κυβέρνησής του», ενώ γίνονται αναφορές και στην είσοδο του ακροδεξιού μορφώματος «Σπαρτιάτες» στη Βουλή. «Έκπληξη αποτέλεσαν οι υψηλές επιδόσεις του νεοσύστατου ακροδεξιού κόμματος Σπαρτιάτες, το οποίο (…) θεωρείται παρακλάδι του νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή, που απαγορεύτηκε ως τρομοκρατική οργάνωση με δικαστική απόφαση το 2020», γράφει η Handelsblatt.

«Η πλειοψηφία του λαού στην Ελλάδα υπολογίζει στη συνέχιση της μέχρι τώρα πολιτικής», αναφέρει σε σχετικό αφιέρωμα για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, τονίζοντας ότι «ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας βρήκε ελάχιστη ανταπόκριση στην πρότασή του για “αλλαγή”».

«Το κυβερνών κόμμα κερδίζει τις ελληνικές βουλευτικές εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύθηκε να αντιταχθεί στην πορεία της Νέας Δημοκρατίας», αναφέρει η Die Zeit.

Το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD σε ανταπόκρισή του από την Αθήνα αναφέρεται σε «άνετη πλειοψηφία» του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η ανταποκρίτρια του ARD τόνισε ακόμη ότι δεν μπορεί κανείς να περιμένει ισχυρή αντιπολίτευση, ενώ σημείωσε και την είσοδο στη βουλή των Σπαρτιατών, οι οποίοι, εξήγησε, είναι διάδοχοι της «Χρυσής Αυγής».

Στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, η ανταποκρίτρια στην Αθήνα ανέφερε ότι «το κεντρικό θέμα για τους Έλληνες ήταν η οικονομική ανάκαμψη. Ο αντίπαλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξης Τσίπρας, από το αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είχε πολλά να αντιπαρατάξει».

Υπό τον τίτλο «Οι συντηρητικοί κερδίζουν καθαρά στην Ελλάδα», η Sueddeutsche Zeitung, δημοσιεύει ανταπόκριση του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων dpa από την Αθήνα, στο οποίο αναφέρονται τα ποσοστά των κομμάτων, ενώ εξηγείται και ο εκλογικός νόμος. Σε ανάλυσή της, η εφημερίδα αναφέρεται στην είσοδο μικρών κομμάτων στη βουλή, ενώ σημειώνει ότι έχει περάσει η εποχή που οι εκλογές στην Ελλάδα ήταν συναρπαστικές, όπως πχ στην περίοδο της κρίσης, όταν όλη η Ευρώπη είχε το βλέμμα της στραμμένο στην Αθήνα.

H Tagesspiegel κάνει λόγο για «καθαρή νίκη» του κόμματος του Κυριάκου Μητσοτάκη και επισημαίνει ότι η Νέα Δημοκρατία ua σχηματίσει μονοκομματική κυβέρνηση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε χειρότερη επίδοση από αυτή στις εκλογές του Μαΐου. Η εφημερίδα περιγράφει τη νίκη της ΝΔ ως αναμενόμενη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter