Πόσα μέτρα και πόσα σταθμά έχει ο Μητσοτάκης για Ζαχαράκη και Δημητριάδη;

Πόσα μέτρα και πόσα σταθμά έχει ο Μητσοτάκης για Ζαχαράκη και Δημητριάδη;

Οι αυτοαναιρέσεις και τα πολιτικά ατοπήματα του Κυριάκου Μητσοτάκη κάθε άλλο παρά κάτι νέο είναι και πλέον τείνουν να μην προκαλούν ούτε καν απορία.

Φαίνεται ωστόσο ότι η σχετική… ατζέντα του εμπλουτίζεται καθημερινά, ανάλογα με το βαθμό… επικινδυνότητας του θέματος.

Διαβάστε επίσης: Ανιψιός του Κυριάκου συνέταιρος του Φλώρου

Έτσι, ο πρόεδρος της ΝΔ βρέθηκε να… χάνεται λίγο στη μετάφραση της ποινικοποίησης της πολιτικής, όπως ισχυρίζεται, με αφορμή της υπόθεση της Σοφίας Ζαχαράκη και τις συκοφαντικές της δηλώσεις κατά του Κώστα Βαξεβάνη, αλλά και τις αποκαλύψεις του Documento για την υπόθεση του ανιψιού και ειδικού συμβούλου του, Γρηγόρη-Αλέξανδρου Δημητριάδη.

Διαβάστε επίσης: Εξ απορρήτων της Energa το δεξί χέρι του Κυριάκου

Διαβάστε επίσης: Πόσα μέτρα και πόσα σταθμά έχει ο Μητσοτάκης για Ζαχαράκη και Δημητριάδη;

Μιλώντας στην τηλεόραση του ALPHA, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άλλαξε αφήγημα για τις υποθέσεις του ανιψιού του και της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου του κόμματός του όσον αφορά στο ποιος είναι πιο… πολιτικό πρόσωπο.

Διαβάστε επίσης: O «μάρτυρας» Δημητριάδης και οι μαρτυριάρηδες

Προσπαθώντας, λοιπόν, να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για την περίπτωση Ζαχαράκη, επανέλαβε το αφήγημα ότι δεν επρόκειτο για συκοφαντίες από την πλευρά της, αλλά για προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής από τον Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος… τόλμησε να ενεργήσει σύμφωνα με το νόμο ζητώντας τη σύλληψή της για τα όσα είπε, κάτι που κατά τον πρόεδρο της ΝΔ, είναι… πρωτοφανές.

Διαβάστε επίσης: Οι μπλε και πράσινοι κόκκοι της δημοσιογραφίας για τον ανιψιό του Μητσοτάκη

Επέμενε, δε, ότι επρόκειτο για πολιτική τοποθέτηση της (αδιάβαστης στο θέμα) αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου του κόμματός του, ξεχνώντας προφανώς ότι επρόκειτο για εμφανές δείγμα συκοφαντικής δυσφήμισης, που συνεχιζόταν παρά την παρέμβαση Βαξεβάνη.

Ωστόσο, για την περίπτωση του ανιψιού του, ο οποίος είναι εμφανώς πολιτικό πρόσωπο, καθώς είναι ειδικός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη και συμμετέχει σε πολιτικές συσκέψεις και διαδικασίες, ο πρόεδρος της ΝΔ, προσπάθησε ασμένως να υποβαθμίσει την αμιγώς πολιτική διάσταση του θέματος.

Ερωτηθείς σχετικά, αρκέστηκε να πει ότι «ο κ. Δημητριάδης είναι αυτός που με την κατάθεσή του βοήθησε να φυλακιστεί ο κ. Φλώρος. Αυτό πιστεύω τα λέει όλα. Τα υπόλοιπα θα τα λύσει ο κ. Δημητριάδης με τον κ. Βαξεβάνη στη Δικαιοσύνη.»

Διότι, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Δικαιοσύνη δεν είναι ούτε τυφλή, ούτε κουφή, ούτε καν… κοινής λήψης πολιτικών ιδιοτήτων. Είναι απλώς κάτι που το ερμηνεύει όπως τον βολεύει…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter