Πόσο πιο ξεκάθαρα να πει ο Πλεύρης ότι ανοίγει την πόρτα του ΕΣΥ στους ιδιώτες; (Videos)

Τα χέρια τους τρίβουν τα ιδιωτικά συμφέροντα στον χώρο της υγείας με όσα ειπώθηκαν από τον αρμόδιο υπουργό, Θάνο Πλεύρη, στην Ολομέλεια της Βουλής, καθώς υπογράμμισε πως σκοπεύει να καλύψει τα κενά του ΕΣΥ μέσω συνεργειών με ιδιώτες.

Απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ δεν άφησε περιθώρια για παρερμηνείες αναφορικά τις προθέσεις του για τον ρόλο που θα κληθεί να διαδραματίσει ο ιδιωτικός τομέας στο ΕΣΥ.

Συγκεκριμένα, κατά την απάντησή του στην επίκαιρη ερώτηση του Πάνου Σκουρολιάκου με θέμα: «Σε τραγική κατάσταση το Κέντρο Υγείας Λαυρίου», ο Θ. Πλεύρης τόνισε ότι «ως υπουργείο θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα βέλτιστα μέτρα που υπάρχουν προκειμένου να αναβαθμιστεί το ΕΣΥ, να λειτουργούν τα κέντρα υγείας και φυσικά μέσα σε αυτά τα μέτρα μπορούν να είναι συνέργειες με ιδιώτες όπου χρειαστεί».

Δείτε το βίντεο

Η παραδοχή Πλεύρη στη Βουλή για τη σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στην υγεία

Κατά την απάντηση στην επίκαιρη ερώτηση του Ανδρέα Μιχαηλίδη με θέμα: «Ελλείψεις και απουσία ειδικού σχεδίου για τα νησιωτικά νοσοκομεία», ο υπουργός Υγείας μίλησε πιο αναλυτικά για τα κυβερνητικά σχέδια δραστηριοποίησης των ιδιωτών στο σύστημα υγείας.

«Εμείς λέμε ότι η δική μας θέση είναι ότι θέλουμε ένα ΕΣΥ» είπε εισαγωγικά και παραδέχτηκε: «Και ναι, το λέμε ότι εδώ δεν είναι εκτός και ο ιδιωτικός τομέας της υγείας». Προσπερνώντας την απροθυμία των κλινικαρχών να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως επίσης την επίταξη που συντελέστηκε παρά τον διπλασιασμό των νοσηλίων για τις ιδιωτικές ΜΕΘ, σημείωσε: «Ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να βοηθήσει και ειδικά εκεί που υπάρχουν κενά. Και θεωρώ ότι η κρίση της Covid-19 έδειξε ότι μπορεί να υπάρχουν τέτοιες συνέργειες».

Παράλληλα, έκανε λόγο για ιδεολογική αντιπαράθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα, επισημαίνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι το ΕΣΥ πρέπει να είναι «μόνο κρατικό», ενώ «εμείς λέμε ότι με τον δημόσιο χαρακτήρα του μπορεί να χρησιμοποιεί και όπλα του ιδιωτικού τομέα».

Δείτε το βίντεο