«Πουλάει τρέλα» ο Μηταράκης για τους πρόσφυγες στον Έβρο: Μας ενημέρωσαν ξένα ΜΜΕ

«Πουλάει τρέλα» ο Μηταράκης για τους πρόσφυγες στον Έβρο: Μας ενημέρωσαν ξένα ΜΜΕ

Νέα σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την άγνοια και την αδιαφορία της κυβέρνησης Μητσοτάκη γύρω από το προσφυγικό δράμα προκύπτουν από τις πρωτοφανείς δηλώσεις που έκανε μιλώντας στο OPEN ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης για τους 38 πρόσφυγες που τελικά μετά από ένα μήνα εντοπίστηκαν τη Δευτέρα από την ελληνική αστυνομία και αναμένεται τις επόμενες ώρες να μεταφερθούν στο ΚΥΤ Φυλακίου προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες καταγραφής και ταυτοποίησης τους.

Διαβάστε επίσης: Έβρος: Στο ΚΥΤ Φυλακίου οι 38 πρόσφυγες – Έκθετη η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ειδικότερα, ο Νότης Μηταράκης μιλώντας στο OPEN, ομολόγησε ευθέως ότι η ελληνική κυβέρνηση ενημερώθηκε από ξένους δημοσιογράφους ότι οι 38 πρόσφυγες βρίσκονταν σε ελληνικό έδαφος. Όπως χαρακτηριστικά είπε, μόλις ενημερώθηκε η κυβέρνηση από τους ξένους δημοσιογράφους ότι οι πρόσφυγες βρίσκονται σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από τη νησίδα και έχουν και βάρκα έσπευσε η ελληνική αστυνομία στο σημείο για να προσφέρει βοήθεια και να μεταφερθούν.

«Φαντάζομαι επί ένα μήνα να βρίσκονται άνθρωποι σε νησίδα δίχως νερό και ρεύμα το θεωρώ ακραίο», συμπλήρωσε ο Νότης Μηταράκης, αμφισβητώντας ουσιαστικά μαρτυρίες που θέλουν από τα μέσα Ιουλίου η παρουσία των προσφύγων να γίνεται αντιληπτή, ενώ δεν δίστασε να υπερασπιστεί τις πρακτικές και των τουρκικών αρχών. «Ούτε οι τουρκικές αρχές σε επικοινωνία που είχαμε μαζί τους δήλωσαν ότι εντόπισαν κάποιους ανθρώπους στη νησίδα», πρόσθεσε ο κ. Μηταράκης.

Διαβάστε επίσης: Έβρος: Εντοπίστηκαν οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες εν μέσω διεθνούς κατακραυγής

Ο ίδιος υποστήριξε ακόμη ότι ήταν η Τουρκία εκείνη που έπρεπε να παράσχει στους πρόσφυγες διεθνή προστασία, ενώ αμφισβήτησε ότι βρίσκονται εκεί από τις 14 Ιουλίου. Με γενικολογίες επέλεξε επίσης ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου να απαντήσει στην ερώτηση εάν από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν προκύψει στοιχεία για την καταγγελία του θανάτου της πεντάχρονης από τσίμπημα σκορπιού, παραπέμποντας στην εξέταση μαρτυριών από τις αστυνομικές αρχές.

Ο Νότης Μηταράκης αρκέστηκε να πει ότι τα επτά παιδιά που εντοπίστηκαν είναι καλά στην υγεία τους και υποστήριξε ότι «εάν έχασε κάποιος τη ζωή επί τουρκικού εδάφους δεν το ξέρουμε», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί για ακόμη μια φορά στον ΣΥΡΙΖΑ για την κοινή δήλωση Ελλάδας-Τουρκίας το 2016 σε μια προσπάθεια να μεταθέσει τις ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter