Πούτιν: «Άμεση» απάντηση σε όποιον παρέμβει στην Ουκρανία – Απέτυχε ο οικονομικός στραγγαλισμός

Πούτιν: «Άμεση» απάντηση σε όποιον παρέμβει στην Ουκρανία – Απέτυχε ο οικονομικός στραγγαλισμός

Αμετακίνητος σε ό,τι αφορά την στάση της Ρωσίας στον πόλεμο στην Ουκρανία εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Μιλώντας στο Συμβούλιο των Βουλευτών στην Αγία Πετρούπολη, τόνισε ότι η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία «θα εγγυηθεί την ασφάλεια» των ανθρώπων στο Ντονμπάς και την Κριμαία, ενώ υπογράμμισε πως «όλοι οι στόχοι σίγουρα θα πραγματοποιηθούν».

«Οι αποφάσεις έχουν ληφθεί και όποιος τολμήσει να αναμειχθεί στον πόλεμο στην Ουκρανία η απάντησή μας θα είναι άμεση» πρόσθεσε ο Ρώσος ηγέτης και κατηγόρησε τη Δύση ότι επιδιώκει το διαμελισμό της Ρωσίας.

Τέλος, και στο περιθώριο κυρώσεων που επέβαλε η Μόσχα σε περισσότερους από 200 νυν και πρώην Βρετανούς βουλευτές, ο Βλαντίμιρ Πούτιν αναφέρθηκε στις οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη ρωσική οικονομία και υποστήριξε πως «τα σχέδια να μας στραγγαλίσουν οικονομικά απέτυχαν», υποστηρίζοντας πως το ρούβλι, το τραπεζικό σύστημα, ο τομέας των μεταφορών και η οικονομία της Ρωσίας στο σύνολό τους έχουν αντέξει τις κυρώσεις.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με έγγραφο που έφτασε στα χέρια του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters την Τετάρτη και σε πλήρη αντίθεση με τα όσα υποστηρίζει ο Ρώσος πρόεδρος το υπουργείο Οικονομίας της Ρωσίας αναμένει συρρίκνωση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος κατά 8,8% το 2022 στο βασικό του σενάριο ή κατά 12,4% σε ένα πιο συντηρητικό σενάριο.

Πηγή: BBC, Reuters

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter