Πούτιν: «Ναι» στο άνοιγμα ανθρωπιστικού διαδρόμου στο Azovstal – Ελπίζει σε θετικό αποτέλεσμα απ’ τις διαπραγματεύσεις με την ουρανική πλευρά

Πούτιν: «Ναι» στο άνοιγμα ανθρωπιστικού διαδρόμου στο Azovstal  – Ελπίζει σε θετικό αποτέλεσμα απ’ τις διαπραγματεύσεις με την ουρανική πλευρά

Ανακοίνωση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών επιβεβαιώνει το γεγονός πως ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησε «επί της αρχής» για την απομάκρυνση αμάχων από το εργοστάσιο χάλυβα Azovstal, στη Μαριούπολη, με τη συνδρομή του ΟΗΕ και της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού. Η ανακοίνωση που γνωστοποιεί την πληροφορία εκδόθηκε μετά τη συνάντηση που είχε στη Μόσχα ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Αντόνιο Γκουτέρες με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Θα ακολουθήσουν συζητήσεις μεταξύ του Γραφείου του ΟΗΕ για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων και του ρωσικού υπουργείου Άμυνας», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ο Ρώσος πρόεδρος φέρεται να έχει εκδηλώσει στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ την προσδοκία ενός «θετικού αποτελέσματος» για τις διαπραγματεύσεις με την ουκρανική πλευρά.

Υπενθυμίζεται πως οι συγκεκριμένες δηλώσεις έλαβαν χώρα μετά την έκκληση του γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών για συνεργασία της Μόσχας και του Κιέβου σε συντονισμό με τον ΟΗΕ με σκοπό το άνοιγμα «ανθρωπιστικών διαδρόμων» στην Ουκρανία και την απομάκρυνση των αμάχων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter