Πούτιν: Το πρώτο διάγγελμα μετά το 87% – «Κανείς, ποτέ δεν πέτυχε να εκφοβίσει τη Ρωσία»

Πούτιν: Το πρώτο διάγγελμα μετά το 87% – «Κανείς, ποτέ δεν πέτυχε να εκφοβίσει τη Ρωσία»

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έλαβε το 87,34% των ψήφων στις ρωσικές εκλογές και επανεξελέγη πρόεδρος της Ρωσίας, διαμηνύοντας ότι «η χώρα δυναμώνει» και πως «δεν θα εκφοβιστεί από τους αντιπάλους της».

Απευθυνόμενος στους Ρώσους το βράδυ της Κυριακής, ο Πούτιν ευχαρίστησε όσους πήγαν να ψηφίσουν και δημιούργησαν τις συνθήκες ώστε να υπάρξει «εσωτερική πολιτική σταθεροποίηση και ενίσχυση», δυο χρόνια μετά την έναρξη του πολέμου στην Οκυρανία.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους, όπως και όλους τους πολίτες της χώρας, για την υποστήριξή σας και την εμπιστοσύνη σας», δήλωσε μπροστά στην ομάδα που διεξήγαγε την εκστρατεία του, προτού υποσχεθεί πως η Ρωσία θα αντιμετωπίσει όλους τους αντιπάλους της.

«Δεν έχει σημασία ποιος θέλει να μας εκφοβίσει ή σε ποιο σημείο, ποιος θέλει να μας συντρίψει ή σε ποιο σημείο, την θέληση και την συνείδησή μας. Κανείς ποτέ δεν πέτυχε να κάνει κάτι τέτοιο στην ιστορία. Αυτό δεν έχει αποτέλεσμα σήμερα ούτε θα έχει στο μέλλον», είπε ο Ρώσος πρόεδρος, 71 ετών.

«Έγραψα Ναβάλνι»

Η χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι, Γιούλια, κάλεσε τους υποστηρικτές του να εμφανιστούν μαζικά στα εκλογικά κέντρα την ίδια ώρα, το μεσημέρι της Κυριακής, σε ένδειξη εναντίωσης στον Βλάντιμιρ Πούτιν.

Η ίδια ψήφισε, έπειτα από ώρες αναμονής μαζί με μεγάλο πλήθος στην πρεσβεία της Ρωσίας στο Βερολίνο.

«Έγραψα (στο ψηφοδέλτιο) το όνομα ‘Ναβάλνι’, διότι δεν είναι δυνατόν (…) έναν μήνα πριν από τις εκλογές, ο βασικός αντίπαλος του Πούτιν, ήδη φυλακισμένος, να σκοτώνεται», είπε στον Τύπο αφού ψήφισε.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Πολίτες συρρέουν στον τάφο του Ναβάλνι για να «ρίξουν την ψήφο τους»

Γάζα: Νέα εισβολή των Ισραηλινών στο νοσοκομείο Αλ Σίφα – «Άρματα περικύκλωσαν το σημείο»

Ρωσία: Νίκη του Πούτιν με 87% δείχνουν τα Exit Polls – Διεθνείς αντιδράσεις

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter