Πρίγκιπας Άντριου: Δικαστής δεν έκανε δεκτό το αίτημα απόρριψης της αγωγής της Βιρτζίνια Τζούφρε

Πρίγκιπας Άντριου: Δικαστής δεν έκανε δεκτό το αίτημα απόρριψης της αγωγής της Βιρτζίνια Τζούφρε

Ένας αμερικανός δικαστής απέρριψε την Τετάρτη το αίτημα του πρίγκιπα Άντριου για απόρριψη της αγωγής εναντίον του από το θύμα σεξουαλικής κακοποίησης Βιρτζίνια Τζούφρε βάσει μιας συμφωνίας που έκανε η νεαρή γυναίκα με τον Τζέφρι Έπστιν περισσότερο από μια δεκαετία πριν. Τώρα ο πρίγκιπας μπορεί να κληθεί να καταθέσει σε αμερικανικό δικαστήριο για την υπόθεση, που θα προχωρήσει σε δίκη.

Η Τζούφρε έχει καταθέσει αγωγή εναντίον του μέλους της βρετανικής βασιλικής οικογένειας σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης κατηγορώντας τον ότι εξαναγκάστηκε να έρθει σε σεξουαλική επαφή με τον Δούκα της Υόρκης και άλλους φίλους του Έπστιν. Σύμφωνα με τον Independent, ο δικαστής Λιούις Κάπλαν ήταν ιδιαίτερα καυστικός για την προσπάθεια του πρίγκιπα να αποφύγει την αντιμετώπιση της Τζούφρε στο δικαστήριο.

Σε προφορικές συζητήσεις που διεξήχθησαν στη Νέα Υόρκη την περασμένη εβδομάδα, ο πληρεξούσιος δικηγόρος του πρίγκιπα Άντριου ισχυρίστηκε ότι μια συμφωνία διακανονισμού του 2009 μεταξύ του Τζέφρι Έπστιν και της Βιρτζίνια Τζούφρε θα έπρεπε να προστατεύει τον πρίγκιπα από κάθε νομική ευθύνη.
Στην απόφασή του, ο δικαστής Κάπλαν είπε ότι μια βασική φράση στην οποία βασίστηκαν οι δικηγόροι του Άντριου δεν κάλυπτε τη βασιλική οικογένεια: «Η συμφωνία του 2009 δεν μπορεί να ειπωθεί ότι αποδεικνύει, ξεκάθαρα και σαφώς, ότι τα μέρη που συμφώνησαν σκόπευαν να ωφελήσουν «άμεσα», «πρωταρχικά» ή «ουσιαστικά» τον πρίγκιπα Άντριου», είπε ο δικαστής Κάπλαν.

Ο πρίγκιπας Άντριου αντιμετωπίζει τώρα την προοπτική να έχει ενδελεχή επεξεργασία ιδιωτικών αρχείων ετών, να πρέπει να δώσει κατάθεση ενόρκως καθώς και να κληθούν και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας και η αστυνομική προστασία του να καταθέσουν.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ παραμένει σιωπηλό μετά την απόφαση της Τετάρτης που αρνείται την απόρριψη της αγωγής της Τζούφρε κατά του πρίγκιπα Άντριου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter