Προκαλεί ο Πλεύρης για το ναυάγιο στην Πύλο: «Δεν είναι δουλειά των κομμάτων να θέτουν ερωτήματα»

Προκαλεί ο Πλεύρης για το ναυάγιο στην Πύλο: «Δεν είναι δουλειά των κομμάτων να θέτουν ερωτήματα»

Σε ένα προκλητικό ακροδεξιό ντελίριο κατέφυγε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, αναφορικά με το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, ισχυριζόμενος ότι «δεν είναι δουλειά των πολιτικών κομμάτων να θέτουν ερωτήματα».

Μιλώντας στο Open ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ δέχτηκε ερώτηση σχετικά με την τραγωδία. Ειδικότερα, οι δημοσιογράφοι ανέφεραν ότι εκτός από τα ερωτήματα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν αναφορές ότι προκύπτει από κάποιες μαρτυρίες ότι έγινε προσπάθεια ρυμούλκησης από το λιμενικό, που ίσως να μπορούσε να οδηγήσει και στην βύθιση.

Στο σημείο αυτό ξεκίνησε το ακροδεξιό ντελίριο από πλευράς του κ. Πλεύρη με τον ίδιο να επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ λέγοντας ότι «στοχοποιεί το λιμενικό» και πως αυτό αποτελεί «προσβολή για τη χώρα».

«Πριν ακόμα πληροφορηθούμε καλά καλά για το ναυάγιο που ήταν μια τραγωδία για τους ανθρώπους και τις οικογένειές τους, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε τοποθετηθεί -θυμάμαι σαν τώρα ακυρώνοντας μια εκδήλωση και αρχίζοντας να θέτει ερωτήματα. Είναι ευθεία στοχοποίηση από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη κατά των γυναικών και ανδρών του ελληνικού λιμενικού. 

Μετά αρχίζει να αλλάζει γραμμή και να μην πηγαίνουμε σε όσους υπηρετούν στο λιμενικό, αλλά σε όσους δίνουν τις αποφάσεις και εν τέλει εμείς ερχόμαστε και λέμε με έναν ξεκάθαρο τρόπο: προφανώς γίνεται έρευνα για την επιχειρησιακή διαδικασία που ακολουθήθηκε αλλά από κει και πέρα το ελληνικό λιμενικό είναι αυτό που έσωσε τους ανθρώπους που έχουν σωθεί. 

Το ελληνικό λιμενικό συνολικά έχει σώσει περισσότερους μετανάστες στη Μεσόγειο και το Αιγαίο από ότι έχουν σώσει όλες οι ΜΚΟ μαζί και οποιοσδήποτε πάει να υπονοήσει ότι δόλο ή ευθύνη του ελληνικού λιμενικού με συγχωρείτε είναι προσβολή απέναντι στη χώρα» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Ναυάγιο στην Πύλο: Εντοπίστηκαν ακόμα δύο σοροί

Ναυάγιο στην Πύλο: Μετά το BBC και ο Guardian διαψεύδει τις ελληνικές αρχές

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter