Προκαλεί τη Δημοκρατία ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Προκαλεί τη Δημοκρατία ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Πιστός στα κελεύσματα των ακροδεξιών που έχει μαζέψει στη Νέα Δημοκρατία ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την Παρασκευή πράξη την απέχθειά του για την εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973.

Υιοθετώντας την πιο ακροδεξιά πολιτική που έχει εκφράσει ποτέ πρωθυπουργός της μεταπολιτευτικής Δεξιάς ταυτίστηκε με του ιδίου φυράματος ηγέτες όπως ο Μπολσονάρο, ο Ορμπάν και άλλοι.

Στη Βουλή επιτέθηκε σκαιότατα στο γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και στον γραμματέα του ΜέΡΑ24 Γιάνη Βαρουφάκη όταν ανακοίνωσαν ότι θα τιμήσουν με πορεία την εξέγερση.

Μάλιστα έκανε ένα βήμα παραπάνω μέσα σε ένα ακροδεξιό κρεσέντο, λέγοντας σε προκλητικό τόνο πως πρέπει να τελειώνουμε με τα «ιδεολογικά άβατα».

«Άντε να τελειώνουμε με τα ιδεολογικά άβατα. Σας τα είπα και για την Εθνική Αντίσταση τις προάλλες. Θα τα ακούσετε και για το Πολυτεχνείο», είπε συγκεκριμένα.

Την Παρασκευή μάλιστα έστειλε τους πραιτωριανούς του Χρυσοχοΐδη και όπως γνωρίζουν καλά εισέβαλαν στο Πολυτεχνείο και συνέλαβαν άτομα που καλούσαν σε πορεία για να τιμήσουν την εξέγερση.

Αδυνατώντας να αντιμετωπίσει την οικονομική και την υγειονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στρέφεται στο προσφιλές άθλημα της Δεξιάς. Τη βία σε όλες της τις εκφάνσεις.

Βία στα πανεπιστήμια, βία στην κοινωνία, βία στην εργασία, βία παντού.

Μόνο που πλέον ο εκτροχιασμός του Κυριάκου Μητσοτάκη και της παράταξής του γίνεται εξαιρετικά επικίνδυνος για τη Δημοκρατία.

Και αυτό δεν θα γίνει ανεχτό. 

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter