Πρόκληση Μητσοτάκη: Όποιος δεν είναι πρόσφυγας θα γυρίζει πίσω

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέστησε σαφές πως… «δεν έχουμε υποχρέωση να δεχόμαστε οικονομικούς μετανάστες, όποιος δεν είναι πρόσφυγας θα γυρίζει πίσω», σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ανέφερε τα εξής για το προσφυγικό: «Κανείς επί ΣΥΡΙΖΑ δεν ασχολιόταν με όσους μετανάστες έμπαιναν στη χώρα. Δήλωναν ότι είναι ευάλωτοι και τους άφηναν να πηγαίνουν στην ενδοχώρα. Εμείς δεν έχουμε καμία υποχρέωση να δεχόμαστε οικονομικούς μετανάστες. Όποιος δεν είναι πρόσφυγας θα γυρίζει πίσω».

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι: «Οι νέες μεταναστευτικές δομές θα γίνουν».

«Αν γνώριζα αυτά που γνωρίζω σήμερα δεν θα καταργούσα το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής»

Συν τοις άλλοις, ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε και για την επανίδρυση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, αναφέροντας ότι: «Αν γνώριζα όσα γνωρίζω σήμερα, πριν έξι μήνες, δεν θα καταργούσα το υπουργείο. Γι’ αυτό και έσπευσα να το επανιδρύσω».

«Δεν θα γίνει άμεσα ανασχηματισμός»

«Δεν θα δείτε άμεσα ανασχηματισμό. Όταν θα γίνει ανασχηματισμός θα ληφθεί υπόψιν και η αξιολόγηση των υπουργών», ανέφερε για το θέμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Ανοιχτοί οι δίαυλοι με την Τουρκία – Καλή η σχέση με τον Τραμπ»

Στην ερώτηση για τι θα κάνει εάν η Τουρκία στείλει ερευνητικό σκάφος, ο πρωθυπουργός είπε: «Θα πράξω ότι χρειάζεται για να μην φθάσουμε σε αυτό το σημείο», πρόσθεσε ωστόσο πως: «Οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία παραμένουν ανοικτοί. Εάν όμως δεν υπάρξει λύση με την Τουρκία τότε θα παραπεμφθεί στη Χάγη μόνο το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και κανένα άλλο ανύπαρκτο θέμα».

Όσο για τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως είχε καλή χημεία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ενώ δήλωσε πως υπάρχει πολύ καλή σχέση με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.