Προκλητική αποφυλάκιση Φουρθιώτη με όρο να μην βγαίνει στην τηλεόραση!

Προκλητική αποφυλάκιση Φουρθιώτη με όρο να μην βγαίνει στην τηλεόραση!

Αποφυλακίσθηκε τελικά ο Μένιος Φουρθιώτης μετά από πέντε μήνες στη φυλακή ενώ βαρύνεται με σειρά κατηγοριών που του έχουν αποδοθεί, ωστόσο παραμένουν και ενισχύονται μια σειρά από ερωτήματα.

Ο Μένιος Φουρθιώτης είχε προφυλακιστεί με ομόφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα την 1η Μαΐου 2021, ενώ προηγούμενη αίτηση αποφυλάκισής του -στα μέσα Ιουνίου- είχε απορριφθεί. Παρ’ όλα αυτά παραμένουν στη φυλακή οι δύο συνεργάτες του, οι οποίοι φέρονται να πληρώθηκαν ώστε να πυροβολήσουν την οικεία του το ξημέρωμα της 16ης Απριλίου 2021.

Η δίκη δεν έχει προσδιορισθεί αλλά για άγνωστους λόγους και παρά τις κατηγορίες που είναι βαρύτατες κρίθηκε ότι μπορεί να αποφυλακισθεί.

Ποιοι όμως είναι οι όροι αποφυλάκισης;

Να μην βγει από τη χώρα, να παρουσιάζεται στο τμήμα τρεις φορές το μήνα και περιέργως πως… να μην κάνει τηλεοπτικές εκπομπές!

Δηλαδή κινδυνεύουμε να μην διαπράξει άλλο έγκλημα με τις εκπομπές; Προφανώς όχι και δεν υπάρχει καμία σχετική διάταξη.

Ο λόγος ωστόσο είναι προφανής.

Για κάποιο λόγο κάποιοι αποφάσισαν να βγει έξω. Για κάποιο λόγο κάποιοι αποφάσισαν πως δεν πρέπει να μιλάει δημόσια. Γιατί; Γιατί τον φιμώνουν δηλαδή;

Ποιοι δεν θέλουν να μιλήσει δημόσια ο παρουσιαστής και πρώην μάνατζερ της Τζούλιας Αλεξανδράτου;

Η φίμωσή του θα αποτρέψει από το να κάνει άλλα κακουργήματα;

Ο Μένιος Φουρθιώτης, όπως φαίνεται μέσα στη φυλακή ήταν «σαν στο σπίτι του». Σύμφωνα με τους συγκρατούμενούς του, απολάμβανε προνόμια από την πρώτη στιγμή ενώ είχε εξυμνήσει και την γενική γραμματέα αντιεγκληματικής πολιτικής Σοφία  Νικολάου και τα προκλητικά προνόμια εντός του σωφρονιστικού καταστήματος.

Ακόμα παραμένουν τα ερωτήματα, αφού η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν απάντησε πως είναι δυνατόν να ανέχεται από έναν παρουσιαστή να τραμπουκίζει υπουργό ακόμα και μέσα στο γραφείο του.

Ακόμα χειρότερα, όταν ο ίδιος ο υπουργός απομακρύνεται στη συνέχεια από την κυβέρνηση

Τελικά το ερώτημα παραμένει:

Τι συνδέει τον Μένιο Φουρθιώτη με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, την αποφυλάκισή του αλλά και τη φίμωσή του;

Σημείωση:

Τα αδικήματα που αποδίδονται στον Μένιο Φουρθιώτη είναι δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα. Κατηγορείται συγκεκριμένα για τα κακουργήματα της ηθικής αυτουργίας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε διακεκριμενη οπλοκατοχή και οπλοφορία και της ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη και οπλοφορία και για τα πλημμελήματα της σύστασης συμμορίας, της ηθικής αυτουργίας σε οπλοχρησία, σε προμήθεια και κατοχή εκρηκτικής βόμβας και σε διακεκριμένη φθορά, της απόπειρας εκβίασης, της ψευδούς καταγγελίας και της πρόκλησης και προσφοράς για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση του σχεδίου δολοφονίας του δημοσιογράφου και εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη, είχε σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter