Προκλητική δήλωση Μητσοτάκη: Η καλή απόδοση της οικονομίας μπορεί να αντισταθμίσει το σκοτεινό κλίμα των πυρκαγιών (Video)

Προκλητική δήλωση Μητσοτάκη: Η καλή απόδοση της οικονομίας μπορεί να αντισταθμίσει το σκοτεινό κλίμα των πυρκαγιών (Video)

Αγωνιώδης η προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να αλλάξει την ατζέντα από τις καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται επί εβδομάδες στην επικράτεια και να στρέψει αλλού την προσοχή των πολιτών, ούτως ώστε να αποφύγει την απολογία για τις σοβαρές πολιτικές ευθύνες.

Μετά τη χρησιμοποίηση της κλιματικής αλλαγής ως κύρια αιτία για το ξέσπασμα των πυρκαγιών, αλλά και την προσπάθεια υποβάθμισης των δεδομένων και των αναλύσεων ευρωπαϊκών και ελληνικών επιστημονικών φορέων για το μέγεθος της καταστροφής, σειρά παίρνουν οι… ανόμοιες και προκλητικές συγκρίσεις.

Διαβάστε σχετικά: Στροφή Μητσοτάκη στη ΔΕΘ χωρίς να πει λέξη για τις καταστροφικές πυρκαγιές

Το… σύνθημα το έδωσε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη την Τρίτη, βάζοντας στο «ζύγι» τις πυρκαγιές με την οικονομία.

«Αν κάτι μπορεί σήμερα να αντισταθμίσει αυτό το -θα έλεγα- σκοτεινό κλίμα το οποίο λογικό είναι να επικρατεί στην ελληνική κοινωνία λόγω των καταστροφικών φωτιών, ειδικά στην περιοχή του Έβρου, αυτό μπορεί να είναι μόνο η πολύ καλή απόδοση της οικονομίας μας…», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Μάλιστα, θέλησε στη συνέχεια να γίνει πιο συγκεκριμένος, αναφέροντας ότι μιλά για «μία οικονομία η οποία αναπτύσσεται γρήγορα, ένας τουρισμός ο οποίος φαίνεται να διανύει μία εξαιρετικά καλή χρονιά, εξαγωγές οι οποίες αυξάνονται και ταυτόχρονα πολλές νέες επενδύσεις οι οποίες δρομολογούνται. Σημαντικές επενδύσεις που αφορούν και την ίδια την πόλη της Θεσσαλονίκης…».

Μία ημέρα πριν την έναρξη της προ ημερησίας συζήτηση για τις πυρκαγιές, στην οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα κληθεί να απολογηθεί για τα όσα (δεν) έκανε ώστε να μην γίνουν στάχτη εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα σε Έβρο, Πάρνηθα, Ρόδο, Δυτική Αττική, ο πρωθυπουργός είπε -εν ολίγοις- στους πολίτες ότι μπορούν να… αισθάνονται καλά ξανά επειδή καταγράφονται (όπως δηλώνει ο ίδιος) θετικές ενδείξεις για οικονομική ανάπτυξη. Δηλώσεις που έγιναν με περίσσιο θράσος, ενώ ο Έβρος καίγεται επί σχεδόν δύο εβδομάδες.

Δείτε τη χαρακτηριστική δήλωση από το 1ο λεπτό του βίντεο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter