Στροφή Μητσοτάκη στη ΔΕΘ χωρίς να πει λέξη για τις καταστροφικές πυρκαγιές

Στροφή Μητσοτάκη στη ΔΕΘ χωρίς να πει λέξη για τις καταστροφικές πυρκαγιές

Μιλώντας για «μεγάλα έργα» και «πολύ καλή απόδοση για την οικονομία» ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε να ξεπεράσει την κυβερνητική αποσάθρωση και τις εικόνες καταστροφής από τις πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, και ειδικά στη βόρεια Ελλάδα, στρέφοντας το ενδιαφέρον του στην εμφάνισή του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία όμως αναμένεται σε δέκα ημέρες.

Χωρίς καν να το κρύψει στις δηλώσεις του μετά την καθιερωμένη, πριν από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, συνάντηση με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της βορείου Ελλάδας, αλλά και με βουλευτές της Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε να χρησιμοποιήσει την τυπική επίσκεψή του ως «αντιστάθμισμα» στην εικόνα καταστροφή από τις πυρκαγιές, που ακόμα καίνε ανά την επικράτεια.

«Κι αν κάτι μπορεί σήμερα να αντισταθμίσει αυτό το -θα έλεγα- σκοτεινό κλίμα το οποίο λογικό είναι να επικρατεί στην ελληνική κοινωνία λόγω των καταστροφικών φωτιών, ειδικά στην περιοχή του Έβρου, αυτό μπορεί να είναι μόνο η πολύ καλή απόδοση της οικονομίας μας, η οποία και πάλι πιστοποιήθηκε από όλους τους παραγωγικούς φορείς» δήλωσε ανερυθρίαστα ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του, χωρίς να αναφέρει το παραμικρό για τις πυρκαγιές που κατακαίνε τη χώρα, και φυσικά, ούτε για την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού και των υπουργών του.

Αντί αυτών, μίλησε για τον τουρισμό, για τις εξαγωγές, για νέες επενδύσεις, για παλιά και νέα έργα στη Θεσσαλονίκη, αφήνοντας για μία ακόμα φορά «υπονοούμενα» για τις ανακοινώσεις τις οποίες θα κάνει το επόμενο Σάββατο, κατά την ομιλία του στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στη συμπρωτεύουσα. Μάλιστα, αναφέρθηκε ξανά στον «πολυδύναμο, πολυδιάστατο εκσυγχρονισμό» όπως και στις προγραμματικές δηλώσεις, επιβεβαιώνοντας πως παρά την πύρινη καταστροφή, ο προγραμματισμός του Μεγάρου Μαξίμου και ο τρόπος που προσεγγίζει τα πράγματα δεν αλλάζει ούτε κεραία.

Για να αποφύγει την σημερινή καταστροφική πραγματικότητα, ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά σε μία σειρά από έργα, με κύριο τον σχεδιασμό για την κατασκευή της υπερυψωμένης ταχείας λεωφόρου (Flyover), το Μετρό, προσθήκες οδηγών στον ΟΑΣΘ, αλλά και νέες προσλήψεις αστυνομικών.

«Αντιλαμβανόμαστε απόλυτα ότι η κατασκευή ενός τέτοιου μεγάλου και σημαντικού έργου για την πόλη είναι πιθανόν να δημιουργήσει κάποιες πρόσκαιρες αναστατώσεις, όσον αφορά στη λειτουργία της Θεσσαλονίκης και για αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε μία σειρά από παρεμβάσεις, υπό το συντονισμό του αρμόδιου υφυπουργού, έτσι ώστε η ζωή και η κίνηση στην πόλη να είναι όσο το δυνατό πιο εύκολη στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που είναι εφικτές να γίνουν. Θέλω, όμως, όλοι οι Θεσσαλονικείς να αντιληφθούν ότι το έργο του fly over είναι μία πολύ σημαντική δημόσια δαπάνη για την πόλη. Μιλάμε για ένα δρόμο, ο οποίος θα είναι δωρεάν, έναν δρόμο χωρίς διόδια, ο οποίος όταν ολοκληρωθεί πραγματικά θα αποσυμφορήσει, σε συνδυασμό με το Μετρό, την κυκλοφορία της πόλης και θα μιλάμε για μία διαφορετική Θεσσαλονίκη» ανέφερε συγκεκριμένα, παρότι πρόκειται για ένα έργο που ήδη δημιουργεί και αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα.

Το αμφιλεγόμενο έργο -κατά τον Κυρ. Μητσοτάκη- θα ξεκινήσει πριν το τέλος του έτους, όμως όπως είναι γνωστό, έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων, μεταξύ των οποίων στους πολίτες των Κωνσταντινουπολίτικων στη Θεσσαλονίκη, με το πάγωμα των πρώτων έργων.

Ακόμα, αναφέρθηκε στην κατασκευή του παιδιατρικού νοσοκομείου με χορηγία του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το νέο ογκολογικό νοσοκομείο στο στρατόπεδο «Καρατάσιου», και σειρά άλλων έργων, όπως το κολυμβητήριο του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης και άλλα, αλλά και «σημαντικές ιδιωτικές επενδύσεις» που δρομολογούνται στην πόλη.

Μία ημέρα πριν… συρθεί στη Βουλή για να δώσει εξηγήσεις για τον πύρινο όλεθρο που έκαψε τη χώρα και το επιτελικό κράτος, ο Κυρ. Μητσοτάκης επιχείρησε στη Θεσσαλονίκη να «γυρίσει σελίδα», όχι απλά χωρίς να δώσει απαντήσεις, αλλά αποφεύγοντας την ίδια την πραγματικότητα, παρότι αυτή είναι ιδιαίτερα βαριά, ιδιαίτερα για τη βόρεια Ελλάδα.

Το ίδιο θα προσπαθήσει να κάνει και στη Βουλή την Πέμπτη, όπου όμως δεν θα αποφύγει να αναφερθεί τουλάχιστον σε μία πρώτη αποτίμηση της λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού και της κυβέρνησής του. Η μέχρι τώρα στάση του Μεγάρου Μαξίμου δείχνει πως δεν προτίθεται να πληρώσει κανείς το… μάρμαρο για τα ζοφερά αποτελέσματα, χωρίς κανείς να αποκλείει την πιθανότητα να κάνει ο πρωθυπουργός μία ακόμα «θυσία» κυβερνητικού στελέχους για να διασωθεί προσωπικά ο ίδιος.

Διαβάστε σχετικά: Επιχείρηση αλλαγής ατζέντας από Μητσοτάκη με επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη

Στάχτη στα μάτια, ακόμη και… φρεσκο-ξυρισμένος

Επικοινωνιακές αποφάσεις Μητσοτάκη για την πυροπροστασία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter